Meci suspect la pariuri în turneul de dublu mixt la Australian Open. Poliţia a fost anunţată - VIDEO

Un site important a suspendat pariurile pe un meci modest de dublu-mixt, disputat duminică, la Australian Open, din cauza sumelor mari mizate, anunţă New York Times

5482 afișări
Imaginea articolului Meci suspect la pariuri în turneul de dublu mixt la Australian Open. Poliţia a fost anunţată - VIDEO

Meci suspect la pariuri în turneul de dublu mixt la Australian Open. Poliţia a fost anunţată (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Site-ul Pinnacle Sports, unul dintre cele mai mari şi mai influente din industria de betting sportiv, a luat măsura ca urmare a unei activităţi suspecte detectate înainte de partida de dublu mixt dintre Lara Arruabarrena - David Marrero şi Andrea Hlavackova - Lukasz Kubot. Câteva persoane au plasat sume neobişnuit de mari pentru competiţia de dublu-mixt, iar aproape toţi banii au fost mizaţi pe victoria echipei Hlavackova - Kubot. Cei doi au câştigat în două seturi, 6-0, 6-3, iar primul set a durat doar 20 de minute.

New York Times a publicat şi trei scurte filmuleţe din meci în care David Marrero comite foarte multe greşeli neprovocate de adversari.

La declaraţiile de după partidă, Arruabarrena şi Marrero au negat implicarea într-un eventual meci trucat. Marrero şi-a justificat evoluţia slabă printr-o accidentare la genunchi. O purtătoare de cuvânt a Federaţiei Internaţionale de Tenis a declarat că instituţia nu a fost notificată în privinţa vreunei activităţi suspecte.

Marco Blume, şeful departamentului de pariuri sportive de la Pinnacle, a explicat că pariurile suspecte au determinat compania să suspende partida din ofertă cu 13 ore înainte de disputarea sa. Poliţia din statul australian Victoria a fost anunţată. "Am văzut câţiva oameni pariind sume mari. La dublu-mixt, sumele pariate sunt mai degrabă mici. Orice comportament agresiv în pariere este uşor de detectat", a declarat Blume, citat de New York Times.

După ce au detectat volumul neobişnuit de pariuri pe victoria cuplului format din cehoaica Hlavackova şi polonezul Kubot, oficialii Pinnacle au decis să scadă drastic cotele pentru victorie, apoi au limitat suma maximă de pariat de la 500 de dolari la 100 de dolari. Pariurile au continuat să curgă, astfel că meciul a fost blocat din ofertă.

De obicei, meciurile din primul tur al turneului de dublu mixt generează un flux mic de pariuri. Acum, însă, pe un alt site, Betfair, 25.000 de dolari au fost mizaţi pe partida suspectată. În comparaţie, alte trei meciuri din primul tur jucate duminică în turneul de dublu mixt au generat împreună 2.000 de dolari.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici