Meciul de sâmbătă va fi ultimul al lui Messi în acest sezon

Meciul de pe teren propriu dintre Paris St Germain şi Clermont nu va fi neapărat ultimul pe care Messi îl va juca pentru echipa din capitala franceză, a declarat o sursă din cadrul clubului, după ce antrenorul Christophe Galtier a afirmat joi că acesta va fi ultimul său meci pe Parc des Princes.

303 afișări
Imaginea articolului Meciul de sâmbătă va fi ultimul al lui Messi în acest sezon

Messi, care are 21 de goluri şi 20 de pase de gol pentru PSG în toate competiţiile în acest sezon, s-a transferat în capitala Franţei de la Barcelona în 2021, cu un contract pe doi ani.

El nu şi-a reînnoit încă înţelegerea cu campionii din Ligue 1.

"Va fi ultimul său meci din acest sezon", a declarat sursa pentru Reuters.

Jucătorul de 35 de ani, care a condus Argentina la titlul mondial din Qatar şi care se mândreşte, de asemenea, cu un record de şapte premii Ballon d'Or, a câştigat titlul în Ligue 1 în sezoanele 2021-22 şi 2022-23 cu PSG, precum şi Supercupa Franţei în iulie 2022.

"Am avut privilegiul de a antrena cel mai bun jucător din istoria fotbalului. Acesta va fi ultimul său meci pe Parc des Princes şi sper că va primi cea mai călduroasă primire", a declarat Galtier joi reporterilor.

Luna trecută, presa franceză a relatat că Messi a fost suspendat pentru două săptămâni după o călătorie neautorizată în Arabia Saudită, când ar fi trebuit să se antreneze cu echipa sa după înfrângerea cu 3-1 pe teren propriu în faţa lui Lorient în campionat.

"Anul acesta, el a fost o parte importantă a echipei, mereu disponibil. Cred că niciunul din comentarii sau critici nu este justificat", a spus Galtier.

"El a fost mereu acolo pentru echipă. A fost un mare privilegiu să îl însoţesc pe tot parcursul sezonului".

Viitorul lui Messi la PSG a fost subiectul multor speculaţii în ultima vreme, o sursă apropiată căpitanului argentinian declarând pentru Reuters că acesta a primit o ofertă oficială pentru a se alătura clubului saudit Al-Hilal din Arabia Saudită în sezonul următor.

De asemenea, în mass-media spaniolă numele său a fost asociat cu o mutare înapoi la clubul din copilărie, Barcelona, clubul Inter Miami, din Major League Soccer din Statele Unite, fiind, de asemenea, vehiculat ca o posibilă destinaţie.

Cu toate acestea, meciul de sâmbătă nu va fi un prilej de bucurie. Galtier a declarat că sărbătorirea titlului clubului a fost pusă în aşteptare în urma accidentării portarului Sergio Rico.

Rico a fost implicat într-un accident de călărie în timp ce participa la un pelerinaj anual în sudul Spaniei, la o zi după ce PSG a câştigat titlul, cu un meci înainte de finalul sezonului.

Rico se află la terapie intensivă după ce a suferit "un accident grav din cauza unui cărucior cu catâri şi a unui cal care l-au lovit", a anunţat familia sa într-un comunicat duminică seara târziu. Ziarul spaniol Marca a relatat că Rico a călărit el însuşi un cal.

"Nu vor fi sărbătoriri, a fost o săptămână foarte dificilă. Suntem cu toţii afectaţi pentru că am trecut de la câştigarea titlului francez sâmbătă la trezirea cu mai mult decât o mică durere duminică dimineaţa", a declarat Galtier reporterilor înainte de ultimul meci de campionat al sezonului pentru PSG.

"Suntem cu toţii afectaţi şi încercăm cât putem de bine să ne luăm gândul de la aceste lucruri prin antrenamente... Suntem foarte uniţi în a trimite multe vibraţii pozitive şi energie pentru Sergio, mama sa, soţia sa şi cei dragi lui".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici