Meciul dintre Carl Froch şi Lucian Bute, în pericol de amânare. Boxerul român are o infecţie la picior

Campionul mondial la supermijlocie în versiunea IBF, Lucian Bute, a suferit o infecţie cauzată de o băşică la picior, care s-a întins până în zona genunchiului, astfel că meciul cu britanicul Carl Froch, programat la 26 mai în Nottingham, este în pericol de amânare.

918 afișări
Imaginea articolului Meciul dintre Carl Froch şi Lucian Bute, în pericol de amânare. Boxerul român are o infecţie la picior

Lucian Bute (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Preşedintele FR de Box, Rudel Obreja a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că pugilistul Lucian Bute se află sub tratament cu antibiotice din cauza infecţiei suferite la picior, iar o decizie în privinţa disputării partidei cu britanicul Carl Froch la data programată iniţial se va lua miercuri.

"Lucian se află sub tratament cu antibiotice. A fost la doctor şi astăzi (n.r. - luni), iar miercuri se va lua o decizie. Nu este nici bine, dar nici rău, însă ultima decizie în privinţa disputării meciului la data programată iniţial se va lua atunci. În cazul în care avizul medicilor va fi negativ, fiind o chestiune medicală, meciul se poate amâna între două şi patru săptămâni", a spus Obreja.

"Am vorbit cu Lucian acum. A suferit o banală bătătură cauzată de faptul că şi-a schimbat ghetele de joc cu unele noi. A fost la medic în mod preventiv şi s-a tratat cu tinctură. Meciul se va disputa conform programului iniţial", a spus Obreja.

Bute, care în prezent se antrenează în Florida (SUA) a fost transportat, sâmbătă, la un spital din zonă, iar potrivit sursei citate medicii nu sunt prea încrezători că sportivul român ar putea să boxeze conform programului.

Boxinginsider.com susţine că alte detalii nu au fost date publicităţii, iar o decizie în privinţa disputării meciului nu a fost luată încă. În cazul în care Bute nu s-ar recupera până pe 26 mai, data disputării partidei ar putea fi mutată puţin.

Lucian Bute se pregăteşte de trei luni în Florida pentru meciul cu Froch.

Bute ar trebui să plece spre Londra în data de 10 mai, cu o escală de două zile în Montreal, unde ar susţine o conferinţă de presă şi un antrenament cu public.

Partida dintre pugilistul britanic Carl Froch şi boxerul Lucian Bute ar trebui să se dispute în 26 mai, la Capital FM Arena din Nottingham. În meciul cu Froch, Lucian Bute îşi va pune pentru a zecea oară în joc centura IBF la categoria supermijlocie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici