Meciul Pandurii - Oţelul nu se va mai juca. Gălăţenii sunt campioni

Preşedintele executiv al clubului Pandurii Târgu Jiu, Eugen Pârvulescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că memoriul depus la TAS de gruparea gorjeană a fost respins, astfel că partida cu Oţelul nu se va mai disputa, ceea ce înseamnă că formaţia gălăţeană este campioană.

810 afișări
Imaginea articolului Meciul Pandurii - Oţelul nu se va mai juca. Gălăţenii sunt campioni

Meciul Pandurii - Oţelul nu se va mai juca. Gălăţenii sunt campioni (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"Am fost înştiinţaţi de cei de la LPF că decizia TAS ne este defavorabilă, astfel că meciul Pandurii - Oţelul nu se va mai disputa", a spus Pârvulescu.

Liga Profesionistă de Fotbal nu a programat echipa Pandurii Târgu Jiu în partida cu Oţelul Galaţi, de pe teren propriu, din cadrul etapei a XIX-a a Ligii I, din cauza datoriei gorjenilor către FC Dinamo din transferul jucătorului Ilie Iordache. Oficialii Pandurilor au contestat la TAS această decizie.

În aşteptarea unui răspuns de la TAS, LPF nu a înmânat tricourile de campioni gălăţenilor, duminică, la meciul cu FC Timişoara, în urma căruia Oţelul devenise campioană matematic.

"Tribunalul de Arbitraj Sportiv a emis decizia apelulurilor formulate de clubul român de fotbal CS Pandurii Lignitul în legătură cu neprogramarea la meciurile oficiale şi la meciul CS Pandurii Lignitul - FC Oţelul Galaţi, programat iniţial la 25 februarie 2011.

Liga Profesionista de Fotbal din România a hotărât ca meciul să fie pierdut prin neprezentare de CS Pandurii Lignitul ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor de către club şi a nerespectării deciziilor anterioare ale LPF.

TAS a considerat primul apel al CS Pandurii Lignitul din 1 martie 2011 inadmisibil (apelul împotriva deciziei Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor din 8 februarie 2011 care a sancţionat clubul cu neprogramarea în meciuri oficiale şi cu interzicerea de a mai face transferuri până la plata datoriilor) şi a respins al doilea apel din 6 aprilie 2011 (apelul împotriva deciziei Comisiei de Recurs a LPF din 10 martie 2011, potrivit căreia meciul CS Pandurii Lignitul - FC Oţelul Galaţi se omologhează cu victoria oaspeţilor). Ca urmare a acestora, rezultatul meciului dintre CS Pandurii Lignitul şi FC Oţelul Galaţi este neschimbat, 0-3.

Întreaga motivare a deciziei va fi comunicată în câteva săptămâni celor două părţi", se anunţă în comunicatul TAS.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici