Medicii din Japonia nu vor ca Jocurile Olimpice să aibă loc, Uniunea Europeană vrea. „Pot duce la un nou dezastru”

  • Jocurile Olimpice de la Tokyo ar urma să înceapă pe 23 iulie.
  • Preşedintele Colegiului Medicilor din Japonia avertizează că disputarea Jocurilor Olimpice poate agrava iremediabil lucrurile.
  • Pe de altă parte, Uniunea Europeană vrea ca Jocurile Olimpice să meargă mai departe.
215 afișări
Imaginea articolului Medicii din Japonia nu vor ca Jocurile Olimpice să aibă loc, Uniunea Europeană vrea. „Pot duce la un nou dezastru”

Medicii din Japonia nu vor ca Jocurile Olimpice să aibă loc, Uniunea Europeană vrea. „Pot duce la un nou dezastru”

Disputarea Jocurilor Olimpice este subiectul principal pe mapamond, în contextul în care Japonia stă rău şi cu vaccinarea, dar şi cu numărul de infectări zilnice.
 
Preşedintele Colegiului Medicilor din Japonia, Naoto Ueyama, avertizează că disputarea Jocurilor Olimpice poate agrava iremediabil lucrurile.
 
„Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost numite Jocurile "revenirii", după marele cutremur şi tsunamiul care au lovit Japonia. Dar dacă jocurile merg mai departe, pot duce la un nou dezastru. O nouă tulpină periculoasă a virusului ar putea să slăbească eficienţa vaccinului. Sau, ar putea duce la o infectare mai uşoară a copiilor. Asta ar deveni o problemă nu doar pentru Japonia, ci şi pentru întreaga lume.”, a spus Naoto Ueyama. 
 
Pe de altă parte, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, spune că Uniunea Europeană vrea ca Jocurile Olimpice să meargă mai departe.
 
„Jocurile Olimpice vor continua. Acest lucru a fost aprobat de Comitetul Internaţional Olimpic. Deci, se vor lua toate măsurile de siguranţă necesare, decizia aparţine CIO şi Japoniei.”, a spus Charles Michel. 
 
Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, spune că Uniunea Europeană este gata să ajute cu tot ce poate pentru bunul mers al Jocurile Olimpice.
 
„Am autorizat exportul a peste 100 de milioane de doze către Japonia, iar acesta este un semnal puternic că sprijinim pregătirlie pentru Jocurile Olimpice şi disputarea lor în sigranţă.”, a spus Ursula von der Leyen
 
15 mii de sportivi şi zeci de mii de oficiali, arbitri şi jurnalişti din peste 200 de ţări ar trebui să sosească la Tokyo pentru Jocurile Olimpice.
 
„Aceasta este o situaţie care nu a fost experimentată nicăieri în această pandemie, deci este foarte greu să prezicem ce s-ar putea întâmpla după JO de la Tokyo.”, a mai precizat preşedintele Colegiului Medicilor din Japonia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici