Membru AISS: Am încercat să ajutăm un bătrân, dar forţele de ordine continuau să ne gazeze

Unul dintre membrii Asociaţiei Independente a Suporterilor Stelişti, prezent la Tribuna a II-a în timpul incidentelor de la meciul Steaua - FC Timişoara, a declarat, luni, că fanii Peluzei Sud au încercat să ajute un bătrân prezent acolo, afectat de gazele lacrimogene folosite de agenţii de ordine.

45 afișări
Imaginea articolului Membru AISS: Am încercat să ajutăm un bătrân, dar forţele de ordine continuau să ne gazeze

Membru AISS: Am încercat să ajutăm un bătrân, dar forţele de ordine continuau să ne gazeze (Imagine: Bogdan Dinca/Mediafax Foto)

"Printre noi era un bătrân la vreo 80 de ani. Era vizibil că nu se simte bine după ce firma de securitate a intervenit în forţă. Am încercat să facem un cordon şi să-l scoatem din tribună, dar ei nu se opreau din a ne gaza. Strigam la ei că e un om bătrân care nu se simte bine, avea păr alb, era uşor să vezi că nu e de la noi din galerie, dar ei continuau să ne împingă. Am căzut la un moment dat, dar colegii mei au reuşit să-l scoată de acolo", a spus, sub protecţia anonimatului, unul dintre membrii AISS.

El consideră că acţiunea forţelor de ordine a fost premeditată. "Din punctul meu de vedere, totul a fost premeditat. Până în minutul 70 nu s-a întâmplat nimic, apoi au venit lângă noi, la un metru, şi a început o provocare repetată", a mai precizat acesta.

Reprezentanţii Peluzei Sud, care nu au putut fi interzişi de club şi care puteau să-şi achiziţioneze bilete, au stat la meciul Steaua - FC Timişoara, scor 3-3, într-un sector al Tribunei a II-a. Conducătorii FC Steaua au împrejmuit zona ocupată de aceştia cu forţe de ordine de la firma de securitate Shelter. După golul de 3-2 al timişorenilor, între fanii Peluzei Sud şi reprezentanţii forţelor de ordine a izbucnit un conflict, continuat apoi cu intervenţia jandarmilor şi cu incidente şi în afara stadionului Steaua. Fanii de la Peluza Nord ai Stelei au intervenit în ajutorul celor de la Peluza Sud când au observat că aceştia au un conflict cu forţele de ordine prezente la stadion şi au aruncat cu o torţă în dreptul jandarmilor.

Doi jandarmi şi trei agenţi de la firma de pază a clubului Steaua Bucureşti au fost răniţi de suporteri, duminică seară, după meciul cu FC Timişoara, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru. Unul dintre jandarmi are un traumatism cranio-facial minor şi ruptură de piramidă nazală, în vreme ce al doilea are buza secţionată şi dinţi sparţi. Suporterii violenţi au aruncat cu borduri, pietre şi panouri publicitare în forţele de ordine. În ceea ce priveşte agenţii de la firma de pază a Stelei, doi dintre ei sunt răniţi la frunte şi unul la picior. Cei trei s-au prezentat, luni, la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru a-şi scoate certificate medico-legale.

Jandarmii răniţi au primit câte şapte zile de îngrijri medicale, însă nu au fost internaţi, a mai spus Militaru.

Formaţia Steaua Bucureşti a terminat la egalitate, scor 3-3 (1-0), meciul susţinut, duminică seară, pe teren propriu, în compania echipei FC Timişoara, în derbiul etapei a XXIX-a a Ligii I. La partida din Ghencea au asistat aproximativ 8.000 de spectatori, dintre care 200 de suporteri bănăţeni.

Urmăreşte evoluţia echipei tale favorite, live pe telefonul tău mobil. Pentru mai multe detalii click aici

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici