Mentorul lui Michael Jordan, Dean Smith, le-a lăsat prin testament câte 200 de dolari baschetbaliştilor pe care i-a pregătit

Legendarul antrenor al echipei universităţii North Carolina, Dean Smith, care a fost mentorul lui Michael Jordan, le-a lăsat prin testament jucătorilor pe care i-a pregătit - aproximativ 180 de persoane - câte 200 de dolari, informează mirror.co.uk.

129 afișări
Imaginea articolului Mentorul lui Michael Jordan, Dean Smith, le-a lăsat prin testament câte 200 de dolari baschetbaliştilor pe care i-a pregătit

Mentorul lui Michael Jordan, Dean Smith, le-a lăsat prin testament câte 200 de dolari baschetbaliştilor pe care i-a pregătit (Imagine: captura video)

Dean Smith a încetat din viaţă la 7 februarie, la vârsta de 83 de ani.

Smith a dorit ca după moartea sa foştii săi elevi din echipa universităţii North Carolina să poată beneficia de o cină pe cheltuiala sa.

Dublu campion NCAA (1982, 1993), Smith a antrenat timp de 36 de ani echipa North Carolina (1961-1997), cu care a ajuns de 11 ori în Final Four. Dean Smith a deţinut o perioadă îndelungată recordul de victorii în NCAA (879), înainte de a fi depăşit de Bobby Knight, Jim Boeheim, iar apoi de Mike Krzyzewski.

Campion olimpic la conducerea echipei SUA în 1976, la Montreal, Smith a antrenat de-a lungul timpului peste 50 de jucători care au ajuns în NBA.

Michael Jordan spunea despre Smith că a fost mentorul său şi al doilea tată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici