Mercedes amendată pentru încălcarea regulamentului F1, după cursa de la Barcelona

Echipa de Formula 1 Mercedes a fost amendată cu 10.000 de euro după ce fizioterapeuţii lui Lewis Hamilton şi George Russell au încălcat regulamentul Parc Ferme la Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei.

10589 afișări
Imaginea articolului Mercedes amendată pentru încălcarea regulamentului F1, după cursa de la Barcelona

Facebook, Mercedes-AMG Petronas F1 Team

Cei doi piloţi Mercedes au fost puşi sub investigaţie după ce au urcat pe podium la Marele Premiu al Spaniei. Russell, Hamilton şi fizioterapeuţii lor au fost convocaţi la comisarii de cursă ai FIA după ce au terminat pe locurile doi şi trei pe Circuit de Barcelona-Catalunya.

Aceştia au fost investigaţi presupusa încălcare a implicat articolul 12.2.1 i) din Codul Sportiv Internaţional şi nerespectarea procedurilor de după cursă ale delegatului media.

Aceasta se referă la faptul că fizioterapeuţii aşteaptă în afara camerei de răcire din spatele podiumului până la încheierea ceremoniei.

După încheierea investigaţiei, raport întocmit de comisari a precizat:

"Comisarii au primit un raport de la Delegatul Media, care a fost confirmat ulterior de dovezi video, conform cărora fizioterapeuţii/asistenţii piloţilor de la Maşinile 44 şi 63 au intrat în parcul închis încălcând Procedura privind interviul de după cursă şi ceremonia de podium care a fost publicată înainte de cursă "pentru desfăşurarea ordonată a evenimentului"."

"Articolul 9.15.1 din Codul Sportiv Internaţional al FIA plasează responsabilitatea pentru acţiunile din partea oricărei persoane care furnizează un serviciu, asupra concurentului căruia i se furnizează serviciul.

Un precedent a fost creat de o infracţiune similară comisă de Mercedes la Marele Premiu al Austriei de anul trecut, unde Hamilton a primit o amendă de 10.000 de euro cu suspendare, care a expirat la sfârşitul sezonului trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici