Mesajul lui Gheorghe Hagi către FRF: Sub conducerea voastră ne-aţi făcut să ne simţim umiliţi

Gheorghe Hagi a publicat, vineri, pe site-ul echipei de fotbal pe care o finanţează,Viitorul Constanţa, un mesaj dur la adresa preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, şi a consilierului şefului FRF, Andrei Vochin.

4654 afișări
Imaginea articolului Mesajul lui Gheorghe Hagi către FRF: Sub conducerea voastră ne-aţi făcut să ne simţim umiliţi

Mesajul lui Gheorghe Hagi către FRF: Sub conducerea voastră ne-aţi făcut să ne simţim umiliţi (Imagine: Alexandru Moise/ Arhiva Mediafax Foto)

Într-un material publicat ieri de Gazeta Sporturilor, au fost evidenţiate calităţile pe care ar trebui să le întrunească viitorul antrenor al primei reprezentative, iar articolul a fost construit şi pe o declaraţie-pilon dată de Andrei Vochin, jurnalist GSP şi consilier al şefului FRF, Răzvan Burleanu. Vochin susţinea ideea potrivit căreia "noul selecţioner nu ar trebui să fie unul tânăr, ci experimentat, care să aibă cel puţin 45-50 de ani". Afirmaţia şi articolul l-au lezat pe Gheorghe Hagi, cel care pe când avea doar 36 de ani a condus prima reprezentativă.

Redăm în integralitate mesajul lui Hagi în legătură cu articolul din presă:

"Personal, cred că a fost o formă foarte subtilă de a mă ataca, invocând eşecul, amintind de perioada foarte scurtă ca antrenor al echipei naţionale, de cinci luni (iulie-noiembrie 2001), în care am bătut Ungaria în deplasare pentru prima oară în istorie şi am pierdut barajul cu Slovenia din calificările pentru World Cup 2002.

Felicitări Andrei pentru concluzia şi analiza la care ai ajuns: “Tinerii au dat greş”, cu referire directă la adresa mea, ca antrenor al echipei naţionale la vârsta de 36 de ani. Într-adevăr, ai dreptate 100% şi te felicit pentru asta, dar ai omis un lucru: cu aceeaşi măsură să vă analizaţi şi pe voi acum după ce v-aţi făcut de ruşine la Campionatul European.

Dacă eu eram tânăr şi fără experienţă la 36 de ani, după 20 de ani de jucat fotbal la cel mai înalt nivel naţional şi internaţional, atunci tu şi preşedintele FRF nu sunteţi FOARTE-FOARTE-FOARTE TINERI şi lipsiţi de experienţă pentru a conduce destinele fotbalului românesc????
Gândiţi-vă şi reflectaţi la ceea ce am afirmat şi sper ca împreună cu preşedintele FRF să realizaţi că sunteţi prea tineri şi fără experienţă să fiţi la cârma fotbalului românesc, la fel cum am fost şi eu la 36 de ani.
Atunci eu am plecat. Voi ce faceţi, nu sunteţi la fel de tineri şi lipsiţi de experienţă????

Andrei, îţi dau trei motive pentru care acesta este momentul ZERO al fotbalului românesc şi de ce este bine ca fiecare să rămânem să facem ceea la ce ne pricepem cel mai bine pentru că aici vorbim de a conduce şi a lua decizii importante pentru fotbalul românesc
a) Cea mai mare problemă a fotbalului românesc în acest moment este că noi cei care am jucat şi am făcut performanţă la cel mai înalt nivel suntem judecaţi şi conduşi de oameni care nu au experienţă şi sunt foarte-foarte tineri pentru a avea în mâini soarta fotbalului românesc.
b) Sub conducerea voastră pentru prima oară în istoria echipei naţionale ne-aţi făcut să ne simţim UMILIŢI (Albania ne-a bătut în meci oficial, nu în meci de pregătire), lucruri ce au fost reflectate de suporteri, mass-media şi oameni de fotbal după eliminarea echipei României de la EURO 2016, nu de mine!
c) Sub conducerea voastră în ultimii doi ani nu s-a realizat nicio performanţă la tineret şi juniori (U21, U19, U17, U15), rezultatele fiind foarte slabe, să nu spun dezastruoase. De doi ani vă tot spun că Ungaria ne-o va lua înainte: ne-au depăşit la EURO (vezi rezultatul cu Portugalia), iar la copii şi juniori s-au calificat la turnee finale. De asemenea, vecinii noştri din estul Europei sârbii şi croaţii au câştigat trofee, iar noi am ajuns să fim învinşi de Bulgaria pe teren propriu şi nu s-a întâmplat nimic. Pentru mine, tot ce s-a întâmplat la juniori U19 / U17 / U15 este egal cu ZERO performanţe. Noi de ce nu putem face nimic? Pentru că trebuie să te pricepi la fotbal. Pare uşor, dar nu e!

Închei această scrisoare deschisă cu un singur gând: REFLECTAŢI FOARTE BINE CE DRUM URMĂM ŞI CU CINE ÎL CONSTRUIM.

PS: Andrei, sper să rămâi fanul nr. 1 al proiectului Academiei şi al clubului FC Viitorul în continuare, aşa cum ştiu. Chiar putem bea o cafea împreună, aşa cum făceam înainte.

Cu respect, Gică Hagi."

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici