Messi chiar deţine recordul pentru cele mai multe Baloane de Aur? France Football schimbă clasamentul în favoarea lui Pele

  • Balonul de Aur se decernează din 1956
  • Messi şi Ronaldo sunt cei mai nominalizaţi jucători – de 12 ori fiecare
  • Germania e ţara cu cei mai mulţi jucători care au câştigat Balonul de Aur - cinci în total
5257 afișări
Imaginea articolului Messi chiar deţine recordul pentru cele mai multe Baloane de Aur? France Football schimbă clasamentul în favoarea lui Pele

Sursă foto: profimedia

Ştim că Messi deţine recordul pentru cele mai multe Baloane de Aur, dar oare chiar aşa să fie? Până în 1995, numai fotbaliştii europeni puteau primi Balonul de Aur. Între timp, publicaţia France Football, care şi acordă premiul, a făcut o reevaluare şi a stabilit că 12 dintre Baloanele de Aur acordate până în 1995 ar fi trebuit să revină altor fotbalişti.

Astfel, Pele ar fi trebuit să primească în total 7 Baloane de Aur, cu unul mai mult decât Leo Messi. Trei dintre ele ar fi trebuit să vină în anii în care a câştigat Cupa Mondială cu Brazilia (1958, 1962 şi 1970), iar încă unul în anul 1963, când a ghidat-o pe Santos spre o victorie, împotriva lui AC Milan în Cupa Intercontinentală. Chiar dacă cele peste 1.000 de goluri ale sale sunt puse sub semnul întrebării de fani, anumite realizări ale sale sunt indisputabile.

Brazilianul e singurul jucător care a câştigat de 3 ori Cupa Mondială, a marcat 77 de goluri în 92 de meciuri pentru naţionala Braziliei şi e văzut drept cel mai bun fotbalist al erei sale.

Pele nu e singurul jucător nedreptăţit de regulile vechi. Maradona (de două ori), Garrincha, Kempes şi Romario ar fi trebuit să primească cel mai important trofeu individual din fotbal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici