Messi va avea un muzeu în Argentina

Un muzeu dedicat fotbalistului echipei FC Barcelona Lionel Messi, câştigător de patru ori al Balonului de Aur, va fi construit la Rosario, oraşul său natal din Argentina, au anunţat autorităţile locale.

235 afișări
Imaginea articolului Messi va avea un muzeu în Argentina

Lionel Messi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Primarul oraşului Rosario, Monica Fein, a declarat că familia lui Messi a promis că va furniza muzeului obiecte inedite aparţinând jucătorului. "Va fi un muzeu al sportului, unde Messi va fi figura centrală", a afirmat Fein, care a adăugat că şi alţi jucători născuţi în acest oraş ar putea fi omagiaţi, cum ar fi Angel Di Maria (Real Madrid).

"Cred că Muzeul Messi va vedea lumina zilei în doi ani", a declarat Hermes Binner, fost guvernator al provinciei Santa Fe, în care se află Rosario, o localitate cu 1,2 milioane de locuitori, la 300 de kilometri de Buenos Aires.

Autorităţile provinciei au achiziţionat un teren de 32 de hectare în sudul oraşului, unde s-a aflat o bază a armatei argentiniene. Aici vor fi construite şi alte clădiri, în afara muzeului, a precizat Binner. Finaţarea proiectului se va face printr-un parteneriat public-privat.

Înainte a ajunge la FC Barcelona, Messi a jucat la una dintre echipele din Rosario, Newell's Old Boys, grupare pentru care au mai evoluat de-a lungul timpului pe Gabriel Batistuta, Mauricio Pochettino, Gabriel Heinze şi Jorge Valdano.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici