Michel Platini, fost preşedinte UEFA, arestat pentru fraudă

Michel Platini a fost preşedintele UEFA în perioada 2007 - 2015, dar acum îi este interzis să mai lucreze în fotbal.

4657 afișări
Imaginea articolului Michel Platini, fost preşedinte UEFA, arestat pentru fraudă

Fostul preşedinte UEFA şi mare fotbalist Michel Platini a fost arestat

Fostul mare fotbalist şi mai apoi conducător al forului cu sediul la Nyon, Elveţia, a fost arestat. El a fost cercetat într-un dosar privind organizarea CM 2022, Qatar fiind ţara gazdă. Platini şi mai mulţi oameni de fotbal sunt acuzaţi de dare şi luare de mită.

Qatar a câştigat dreptul de a organiza Mondialul din 2022, urmând a fi primul turneu mondial ce se va desfăşura iarna.

"Prietenul meu mi-a povestit o mică anecdotă. Mi-a spus că un preşedinte al Franţei, pe care puteam să-l numesc Nicolas (n.red. - Sarkozy, preşedinte al Franţei în 2007 - 2012) avea nevoie de nişte bani. Dar bunul său prieten, emirul, avea foarte mulţi. Acesta i-a spus lui Nicolas că va cumpăra mai multe lucruri din Franţa în schimbul unei promisiuni: aceea ca Sarkozy să îşi folosească prietenia cu Michel Platini, membru în Comitetul Executiv FIFA pentru ca statul său să primească organizarea Cupei Mondiale", a explicat în 2013 Phillipe Auclair, ziarist de investigaţie la France Football.

Platini, 62 de ani, a fost suspendat pentru opt ani în decembrie 2015 de către consiiile FIFA. Pedeapsa a fost redusă la patru ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Francezul a fost găsit vinovat de conflict de interese de către TAS, după ce a încasat două milioane de dolari de la FIFA, for condus atunci de Joseph Blatter.

Platini ar putea reveni în fotbal la finalul lui 2019

"În acel an, noi ne-am înţeles în Comitetul Executiv să dăm Rusiei CM în 2018, pentru că nu organizase niciodată turneul final, iar SUA să aibă CM 2022. Aşa, cele două mari puteri aveau Mondialul...În acel moment, Sarkozy s-a întîlnit cu prinţul Qatarului şi cu Platini, iar francezii au vrut Qatarul în 2022. Atunci s-a schimbat totul. Patru voturi europene pregătite pentru SUA s-au mutat în Qatar. Şi, în loc de 14-8 pentru SUA, a fost 12-10 pentru Qatar. Dacă americanii ar fi primit atunci Cupa Mondială, nimeni n-ar mai fi vorbit de problemele de la FIFA", a povestit mai demult Joseph Blatter, fost preşedinte FIFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici