Michel Platini va depune luni contestaţia la Comisia de Apel a FIFA

Preşedintele UEFA, Michel Platini, va depune luni contestaţia la Comisia de Apel a FIFA, ca urmare a primirii motivării deciziei de suspendare pentru opt ani din toate activităţile legate de fotbal, a anunţat avocatul francezului, informează L'Equipe.

94 afișări
Imaginea articolului Michel Platini va depune luni contestaţia la Comisia de Apel a FIFA

Michel Platini va depune luni contestaţia la Comisia de Apel a FIFA (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Confirmăm că am primit în noaptea de vineri spre sâmbătă motivarea sancţiunii. Vom citi ce am primit, vom analiza şi luni vom depune contestaţie la Comisia de Apel", a spus Thibaud d'Ales pentru AFP.

FIFA a anunţat, sâmbătă, pe site-ul oficial, că Joseph Blatter şi Michel Platini au primit motivările deciziilor de suspendare din partea Camerei decizionale a Comisiei de Etică, astfel că acum pot face apel.

Camera decizională a Comisiei de Etică trebuia să prezinte motivările deciziilor de suspendare în prima jumătate a lunii ianuarie, ceea ce s-a şi întâmplat. "După ce au primit motivările, ambii oficiali pot depune contestaţii la Comisia de Apel a FIFA", se arată pe site-ul forului internaţional.

În cazul în care nu vor avea câştig de cauză la Comisia de Apel, Blatter şi Platini vor putea apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Preşedintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter, şi şeful UEFA, Michel Platini, au fost suspendaţi, la 21 decembrie, pentru opt ani din toate activităţile fotbalistice de Comisia de Etică a forului mondial.

Cei doi au fost acuzaţi de "conflict de interese" şi "plată neloială", după ce Platini a primit 1,8 milioane de euro din partea lui Blatter în 2011, pentru o activitate de consilier încheiată în 2002, fără contract scris.

De asemenea, Platini a primit o amendă de 74.000 de euro, în timp ce Blatter va trebui să plătească 46.295 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici