Mihaela Buzărnescu: Mi-ar plăcea să am un Grand Slam, pentru că tenisul este un sport individual

A început numărătoarea inversă până la întâlnirea dintre echipa de Fed Cup a României cu cea a Franţei. Mihaela Buzărnescu a vorbit despre meciurile tricolorelor cu tenismenele din lotul francez, care vor avea loc la Rouen, în semifinalele Fed Cup, în perioada 20-21 aprilie.

762 afișări
Imaginea articolului Mihaela Buzărnescu: Mi-ar plăcea să am un Grand Slam, pentru că tenisul este un sport individual

Mihaela Buzărnescu: Mi-ar plăcea să am un Grand Slam, pentru că tenisul este un sport individual

Miki a povestit că a început antrenamentele, dar, printre picături, îşi face timp şi pentru alte activităţi, care nu au legătură cu sportul "alb". Mihaela Buzărnescu a avut o apariţie încântătoare în cadrul campaniei "Voci netăcute", care este un manifest împotriva violenţei în familie.

Sportiva, în vârstă de 30, de ani a mărturisit că nu există echipă favorită în semifinalele Fed Cup.

"Jucătoarele din echipa Franţei se descurcă foarte bine pe zgură. Va fi un meci dificil şi şansele sunt egale. Noi suntem o echipă şi oricare dintre noi va aplauda, va juca. Pentru mine, faptul că sunt în semifinalele Fed Cup este un lucru foarte important şi indiferent dacă voi juca sau nu, voi fi alături de echipă şi voi încerca să ajut cât pot", a precizat Mihaela Buzărnescu, locul 31 WTA, care a mai continuat:

"În tenis nu se ştie niciodată ce formă poţi avea în ziua respectivă, de aceea şi în echipa noastră pot apărea oricând modificări. Cu o zi înainte se va afla cine va juca. Nu contează clasamentul în circuitul mondial. Am trăit-o şi eu, am câştigat când eram clasată mai slab împotriva fetelor clasate pe locurile 40-50. Mi s-a întâmplat şi mie invers, aşa că trebuie să luăm în serios fiecare meci. Toate sunt periculoase, depinde cine va juca.

Garcia este experimentată şi are rezultate bune şi pe hard şi pe zgură. Alize Cornet, la fel. A fost pe locul 11 mondial. Eu am jucat de curând cu ea pe hard şi este o jucătoare care munceşte foarte mult, nu renunţă şi aleargă foarte bine. Mladenovic, top 10 mondial, vine acum după o perioadă în care nu a avut cele mai bune rezultate, dar în ultima vreme a avut rezultate foarte bune, a învins-o şi pe Osaka. Parmentier este de foarte mult timp în circuit şi poate provoca mereu dificultăţi. Toate sunt foarte bine pregătite".

Întrebată ce ar alege între a câştiga un turneu de Grand Slam sau să fie câştigătoare cu echipa de Fed Cup a României, Mihaela a răspuns:

"Personal, mi-ar plăcea să am un Grand Slam, pentru că tenisul este un sport individual. La Fed Cup nu poţi prinde oricând un titlu şi ar fi incredibil să poţi avea şi un titlu de Fed Cup".

Echipa de Fed Cup a României s-a calificat în semifinale, după ce a învins echipa Cehiei, scor 3-2, la Ostrava, după victoria perechii Irina Begu/Monica Niculescu în faţa cuplului Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, cu 6-7 (2), 6-4, 6-4.

Victoria cuplului Irina Begu/Monica Niculescu a adus calificarea României în semifinalele Fed Cup, în timp ce Simona Halep a contribuit cu două victorii la simplu.

Este pentru a doua oară în istorie când România ajunge în semifinalele Fed Cup, dupa ediţia din 1973.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici