Mihai Stoica despre Ajax: Un adversar accesibil, prima reacţie a fost că e bine

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat, joi, după tragerea la sorţi a partidelor din 16-imile de finală ale Ligii Europa, că echipa Ajax Amsterdam reprezintă un adversar accesibil, fiind bucuros totodată că a evitat o formaţie din Germania.

160 afișări
Imaginea articolului Mihai Stoica despre Ajax: Un adversar accesibil, prima reacţie a fost că e bine

Mihai Stoica (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Ajax are nişte probleme în compartimentul defensiv, nu sunt atât de echilibraţi, doar de la mijloc în sus au jucători foarte buni, poate peste ce avem noi. La 20 ianuarie, Ajax joacă primul meci, cu Feyenoord, deci întrerup mai puţin de o lună. În concluzie e un adversar accesibil, prima reacţie asta a fost că e bine, dacă trăgeam o echipă din Germania nu prea îmi convenea, că nemţii mi se par foarte buni anul acesta", a spus Stoica, la DigiSport.

Oficialul stelist a precizat că a urmărit mai multe partide disputate de Ajax în Liga Campionilor şi i-a remarcat pe mijlocaşii danezi Christian Poulsen şi Christian Eriksen.

"I-am văzut jucând cu Manchester City, într-o competiţie pe care Manchester City îşi propusese să o câştige, şi Ajax a fost net superioară. A luat locul trei în grupa aia (n.r. - cu Real Madrid şi Borussi Dortmund), nu e puţin lucru. Ajax e o echipă tânără, dar are un jucător cu o mare experienţă, cu o inteligenţă ieşită din comun, chiar dacă nu are calităţi fizice, Poulsen. A fost pe la Sevilla, Juventus, Schalke, un jucător extraordinar de bun. Depinde de momentul în care îi găsim şi în ce condiţie vom fi noi, pentru că nu vom avea până la 14 februarie niciun joc oficial. Ajax este campioana en-titre, este mult mai bună decât Twente de anul trecut şi Twente a câştigat ambele meciuri cu Steaua. Nu vreau să deranjez pe nimeni, Steaua de acum este mult peste Steaua de anul trecut, chiar dacă sunt cam aceiaşi jucători", a explicat Stoica.

Mihai Stoica susţine că ar fi preferat ca Steaua să joace cu Inter Milano, echipă care va întâlni pe CFR Cluj în aceeaşi fază a competiţiei. "Eu aş fi preferat Inter foarte mult, chiar dacă, poate, e o echipă mai bună (n.r. - decât Ajax). CFR are şanse, pentru că italienii nu acordă o atenţie specială acestei competiţii. De aia au pierdut italienii un loc în Liga Campionilor şi l-au luat nemţii, pentru că nemţii sunt foarte serioşi şi s-au calificat cu toate echipele. Interul s-ar putea să nu fie foarte, foarte serioşi, dar rămân Inter. Interes nu vor avea, asta e clar, Ajax este mult mai interesată", a menţionat managerul FC Steaua.

Întrebat ce jucători va transfera Steaua, Stoica a răspuns: "Va veni un fundaş dreapta, acolo arde. Este un nume vehiculat în presă, dar vom vedea. Nu pot să vă spun despre cine e vorba, pentru că nu e închis transferul, încă se discută".

Formaţia Steaua Bucureşti va întâlni echipa olandeză Ajax Amsterdam în 16-imile de finală ale Ligii Europa, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi ce a avut loc, joi, la Nyon.

Steaua va juca meciul tur în deplasare, la 14 februarie, de la ora 20.00, returul urmând să aibă loc în România, la 21 februarie, la ora 22.05. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici