Mihai Stoica: Este posibil ca înţelegerea cu Tătăruşanu să nu fie prelungită

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că există posibilitatea ca angajamentul portarului Ciprian Tătăruşanu, care expiră în vară, să nu fie prelungit.

138 afișări
Imaginea articolului Mihai Stoica: Este posibil ca înţelegerea cu Tătăruşanu să nu fie prelungită

Mihai Stoica (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Tătăruşanu în vară face cinci ani de când este la Steaua. Şi-a făcut datoria pe deplin. Dacă patronul nostru va considera că Steaua nu trebuie să rişte acum promovându-l pe Valentin Cojocaru şi i se va face o ofertă lui Tătăruşanu, atunci va avea la ce să se gândească. Deocamdată, toate discuţiile astea se vor purta după ce eu voi merge la patronul nostru", a spus Stoica.

Mihai Stoica a afirmat că va anunţa public dacă înţelegerile lui Ciprian Tătăruşanu şi Alexandru Bourceanu, ambele scadente în vară, vor fi prelungite. "Alexandru Bourceanu mai avea puţin şi făcea fotografii cu tricoul Fiorentinei. El a fost propus la Fiorentina de Virgil Colfescu. Asta fac agenţii, propun jucători. Dar a ieşit Prade (n.r. - Daniele Prade, director sportiv al AC Fiorentina) şi a spus că nu este intersat de el. Dacă vor fi prelungite înţelegerile lor, vă vom anunţa. La final de contract sunt Tătăruşanu, Bourceanu, Tănase şi Georgievski. Cu Tănase suntem aproape înţeleşi", a spus Stoica.

El a adăugat că Steaua nu este intersată de mijlocaşii Paul Anton şi Eric de Oliveira, ambii de la Pandurii: "Nu ne interesează Paul Anton, pentru că pe poziţia lui Alexandru Bourceanu îi avem pe Mihai Pintilii, Lucian Filip, Ionuţ Neagu şi Andrei Prepeliţă, ca să nu discutăm că în vederile noastre este şi Aldea de la tineret. Anton sau Eric nu sunt jucători care să intereseze pe Steaua".

Totodată, Stoica s-a arătat amuzat de articolele potrivit cărora fundaşul Iasmin Latovlevici ar fi în atenţia clubului AS Monaco. "S-a ajuns să se scrie de Iasmin Latovlevici că este ţinta lui AS Monaco. Deja, ştirea asta este indecentă. Monaco este un club care îşi permită să cumpere jucători de nivelul lui Radamel Falcao. Iasmin Latovlevici este un jucător foarte important pentru Steaua, poate fi foarte important şi pentru echipa naţională, dar nu poate prezenta interes pentru Monaco atât timp cât Monaco are o altă politică, de a aduce jucători cu nume. Nu cred că Monaco va aduce un jucător de 27 de ani dintr-un campionat de nivelul campionatului nostru", a adăugat Stoica.

Mihai Stoica a explicat că niciunul dintre numele vehiculate în presă privind un eventual transfer la Steaua este real. "Sunt jucători din Liga I pe care îi urmărim, sunt jucători din campionate străine pe care îi urmărim, dar în niciun caz nu se regăseşte un nume dintre cei pe care îi propune presa. Dacă un jucător va deveni liber, putem oricând să îi facem o ofertă, dar la ora actuală nu avem de gând să face o ofertă pentru niciun jucător aflat la ora actuală cu o echipă din România, pentru că nu prezintă interes în condiţiile astea. În momentul în care Steaua vrea să cumpere un jucător se cer sume fantasmagorice. Am vrut să-l cumpărăm pe Grozav şi ni s-au cerut trei milioane", a menţionat Stoica.

Managerul stelist a precizat că Steaua urmăreşte mai mulţi jucători liberi de contract, atât din străinătate cât şi din Liga I. "Majoritatea cluburilor din Europa aduc jucători liberi de contract. Această politică este generată de faptul că sunt foarte multe cluburi în imposibilitate de a-şi plăti jucătorii, iar jucătorii devin liberi. Este un fenomen nou în fotbalul european. Numărul jucătorilor liberi faţă de anii trecuţi s-a multiplicat cu zece. Nu este o chestie de zgârcenie, ci un fapt. În weekend-ul trecut s-a terminat campionatul în Norvegia, o treime dintre jucători sunt liberi şi mulţi dintre ei sunt jucători buni. Ce sens are să cumperi un jucător, când poţi să aduci un jucător fără să plăteşti o indemnizaţie de transfer. Ce sens are să prelungeşti contractul unui jucător cu sume care îţi pot strica vestiarul", a completat Stoica, care a precizat că mijlocaşul Mihai Pintilii, accidentat în meciul cu FC Basel din Liga Campionilor, va absenta o lună din teren.

Atacantul Federico Piovaccari va reveni la finalul sezonului la Sampdoria Genova, club de la care a fost împrumutat la Steaua, a adăugat Stoica: "Piovaccari a fost împrumutat un sezon de la Sampdoria, iar din vară va redeveni jucătorul lor. Piovaccari a costat patru milioane pe Sampdoria, are salariu de 600.000 de euro. Ce am putea să-i oferim noi lui Piovaccari, ce am putea să oferim Sampdoriei, ca să iasă o reţetă convenabilă pentru club? De ce să nu împrumuţi un jucător ca Piovaccari, care are zece goluri marcate? Asta a fost inspiraţie şi şansă. Când aduci un jucător de genul ăsta îţi iei nişte riscuri din moment ce două treimi din salariu este plătit de clubul de care aparţine. Poate să nu fie motivat extraordinar, dar nu a fost cazul la Federico. Federico e un băiat senzaţional şi cred că a devenit şi stelist, pentru că acest club are ceva special."

Mihai Stoica a lăsat de înţeles că fundaşul echipei Petrolul, Guilherme, este în atenţia Stelei. "Nu ştiu exact care este situaţia lui la Petrolul. Oricum, este sub contract cu Petrolul. O să discutăm când este jucător liber. La ora actuală nu este în regulă ca eu să discut despre un jucător care este sub un contract cu un alt club. După ce intră în ultimele şase luni, se poate discuta despre orice jucător. Nu mă bănuiţi că sunt atât de redus mintal să încalc regulamentul, tocmai eu care am atâtea probleme cu comisiile", a mai spus Stoica.

El speră ca finanţatorul Gigi Becali să-l ierte pe mijlocaşul Gabriel Iancu, astfel încât acesta să reapară în lotul Stelei. "Sper să obţin o dispensă de la patron, sper că şi pentru Gigi perioada în care Iancu a fost pedepsit să se fi încheiat, pentru că a greşit, dar a plătit cu vârf şi îndesat. El a comis un act de indisciplină, nu foarte grav, dar nu e vorba de ce a făcut la echipa naţională de tineret unde a greşit. Cred că acum a realizat şi nu e chiar rebelul pe care îl prezintă unii. Va fi un jucător important pentru Steaua, sunt convins", a explicat Stoica.

Managerul stelist s-a arătat de acord cu decizia antrenorului echipei de tineret Bogdan Stelea de a nu-l convoca pe Nicolae Stanciu pentru meciul cu Germania, din preliminariile Campionatului European de tineret din 2015. "Bogdan Stelea a avut foarte mare dreptate, când a spus că probabil că Nicuşor Stanciu nu are o motivare necesară pentru a juca la echipa naţională de tineret, dar asta pentru că este compromisă calificarea. Dacă era un obiectiv tangibil, Nicuşor s-ar fi dus cu inima deschisă şi motivată", a conchis Stoica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici