Mii de suporteri fără bilet au intrat în parcul de la Arena Naţională. Jandarmeria: Mircea Sandu a decis să se permită accesul suporterilor

Organizatorii partidei România - Andorra, care a început la ora 20.30, pe Arena Naţională, în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, au permis accesul a câtorva mii de suporteri fără bilet în parcul din jurul stadionului.

432 afișări
Imaginea articolului Mii de suporteri fără bilet au intrat în parcul de la Arena Naţională. Jandarmeria: Mircea Sandu a decis să se permită accesul suporterilor

Mii de suporteri fără bilet au intrat în parcul de la Arena Naţională (Imagine: Bogdan Iordache/Arhiva Mediafax Foto)

În jurul orei 19.50, organizatorii au lăsat porţile deschise la intrarea din strada Maior Coravu în incinta parcului reuşind să pătrundă aproximativ 2.000 de fani, ca urmare a faptului că la casele de bilete nu se mai găseau tichete de intrare la meci.

În schimb, unul dintre jandarmi prezenţi la intrarea din stadion le cerea suporterilor să meargă să cumpere bilete pentru că altfel nu vor putea intra la meci.

"A fost o greşeală a organizatorilor că au dat drumul la porţi. Au revenit şi ne-au anunţat că nu se va permite intrarea în incinta stadionului niciunei persoane fără bilet. Vă rugăm să mergeţi la case şi să cumpăraţi bilete", le spunea jandarmul fanilor.

Ulterior s-a lăsat liberă intrarea şi din strada Vatra Luminoasă, acolo unde oamenii de pază îi direcţionau pe spectatori să meargă către tribuna a doua, poarta D.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că decizia de a permite accesul fanilor care nu deţineau bilete pentru partida România - Andorra, i-a aparţinut preşedintelui FRF, Mircea Sandu.

"La ora actuală nu mai sunt grupuri compacte de oameni în jurul stadionului. Decizia de a permite accesul în stadion suporterilor fără bilet a luat-o preşedintele FRF, pentru că cererea de bilete era mare şi nu mai erau tichete tipărite. Toţi oamenii care se aflau la poartă fără bilete, erau lăsaţi să intre", a spus Enache.

FRF închiriase doar inelul I şi pe cel intermediar pentru această partidă, însă după ce s-a permis accesul fanilor fără bilet în stadion, patru sectoare de pe inelul doi al tribunei a doua au fost ocupate. În cele patru sectoare se află, la ora transmiterii acestei ştiri aproximativ 3.000 de spectatori.

Înaintea partidei, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a mers pe gazon împreună cu fostul tenisman Ilie Năstase pentru a saluta jucătorii, dar şi oficialii partidei. În momentul în care la staţia de amplificare s-a anunţat că Mircea Sandu va saluta echipele împreună cu Ilie Năstase, tot stadionul l-a huiduit pe oficialul FRF. Ulterior, pe tot parcursul primei reprize, suporterii de la Peluza Nord au scandat în mai multe rânduri "Mircea Sandu eşti o mizerie".

De asemenea, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir a fost admonestat, fanii scandând "Mitică la puşcărie" şi "Libertate pentru suporteri". Pentru partidele din preliminariile CM 2014, Federaţia Română de Fotbal va pune în vânzare şi bilete la preţuri mai mici în anumite sectoare ale Arenei Naţionale pentru galeriile echipelor de club.

Tot supoterii de la peluza nord au scandat injurii la adresa Ungariei, adversara României din preliminariile Cupei Mondiale: "Afară, afară cu ungurii din ţară".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici