Ministrul Bossi: Naţionala Italiei va cumpăra următorul meci de la CM

Liderul partidului populist italian Liga Nordului, Umberto Bossi, aliat al Guvernului condus de Silvio Berlusconi, a declarat că naţionala Italiei "va cumpăra" jocul împotriva Slovaciei de la Cupa Mondială din Africa de Sud, a raportat miercuri ziarul Corriere della Sera.

29 afișări
Imaginea articolului Ministrul Bossi: Naţionala Italiei va cumpăra următorul meci de la CM

Ministrul Bossi: Naţionala Italiei va cumpăra următorul meci de la CM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vor cumpăra jocul. Veţi vedea, sezonul următor vor fi jucători slovaci care vor evolua la cluburi italiene", a declarat Bossi, care este şi ministrul italian pentru Reforme.

Pentru a-şi asigura calificarea în optimile Cupei Mondiale, campioni mondiali en-titre trebuie neapărat să învingă Slovacia, joi, în ultimul meci din grupa F de la Cupa Mondială din Africa de Sud, după cele două remize împotriva Paraguay (1-1) şi Noii Zeelande (1-1) .

Calificând aceste declaraţii "ofensatorii", reprezentatnţii Federaţiei Italiene de Fotbal au adăugat că "de această dată Bossi a depăşit limitele".

De când febra fotbalul a cuprins Italia, reprezentanţii Ligii Nordului nu au făcut niciun secret din faptul că nu sprijină echipa naţională. Comentatori de radio ai acestui partid chiar au aplaudat golul marcat împotriva Italiei de Paraguay. Fiul lui Bossi a declarat că nu va sprijini naţionala Italiei, iar un alt ministru al Ligii Nordului a propus să fie redus bonusul ce revine primei reprezentative.

Italia a cunoscut un imens scandal al meciurilor trucate în 2006, care nu a implicat echipa naţionala, ci importante cluburi din prima divizie. În final, Juventus a fost retrogradată în divizia secundă, în timp ce AC Milan, Lazio, Fiorentina şi Reggina au fost, de asemenea, pedepsite pentru rolurile lor în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici