Ministrul Sportului din Africa de Sud a negat acuzaţiile de mită către FIFA

Fikile Mbalula, ministrul sportului din Africa de Sud, a negat oficial, joi, toate acuzaţiile conform cărora Africa de Sud ar fi plătit 10 milioane de dolari mită către FIFA pentru a-şi asigura organizarea Campionatului Mondial din 2010, anunţă The Guardian.

83 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sportului din Africa de Sud a negat acuzaţiile de mită către FIFA

Ministrul Sportului din Africa de Sud a negat acuzaţiile de mită către FIFA (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

"Africa de Sud nu a plătit mită şi nici nu a dorit să-şi asigure în mod ilegal dreptul de a organiza Campionatul Mondial din 2010. Am plătit bani pentru un proiect legal destinat diasporei din Caraibe. A fost politica noastră pentru a acorda sprijin africanilor din întreaga lume, în jurul proiectelor bazate pe Cupa Mondială", a spus Fikile Mbalula, conform sursei citate.

Mbalula a recunoscut, totuşi, că nu a existat nicio supraveghere ulterioară a proiectelor care nu au mai fost lansate. FIFA a declarat că foştii membrii ai Comitetului Executiv, Jack Warner şi Chuck Blazer, cei care au pledat drept vinovaţi la acuzaţiile de fraudă fiscală şi spălare de bani, precum şi alte persoane, au instrumentat plăţile făcute de oficialii din Africa de Sud.

"Noi nu am dat mită. Am făcut totul ca la carte, dar dacă alte persoane au fost descoperite făcând acest lucru, să le lăsam să dea explicaţii autorităţilor", a încheiat Mbalula.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici