Minune în tenis: Leylah Fernandez - Emma Răducanu, finala feminină de la US Open

  • Leylah Fernandez a trecut, joi noapte, de Aryna Sabalenka în semifinale, scor 7-6 (3), 4-6, 6-4.
  • În cea de-a doua semifinală, Emma Răducanu a produs altă surpriză şi a eliminat favorita 17, Maria Sakkari, scor 6-1, 6-4.
  • Cele două jucătoare care îşi vor disputa trofeul au 18, respectiv 19 ani.
5710 afișări
Imaginea articolului Minune în tenis: Leylah Fernandez - Emma Răducanu, finala feminină de la US Open

Minunea continuă în tenis: Leylah Fernandez, prima finalistă la US Open

Canadianca Leylah Annie Fernandez (19 ani, 73 WTA) nu s-a oprit în semifinalele US Open. A trecut, joi noapte, şi de bielorusa Aryna Sabalenka (23 de ani, 2 WTA), pe care a învins-o cu 7-6 (3), 4-6, 6-4, şi păşeşte miraculos în marea finală feminină de la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului.

Pe ”Arthur Ashe”, bielorusa a avut 4-1 la game-uri în primul set, dar adversara a dus meciul în tie-break. Acolo, Sabalenka a avut 2-0, dar Leylah i l-a ”furat” la 3.

În setul doi, 2-0 la game-uri pentru Sabalenka, apoi iute 3-2 pentru senzaţia competiţiei. Bielorusa şi-a adjudecat manşa, până la urmă, şi a trimis semifinala în set decisiv.

În setul 3 s-a mers cap la cap cu serviciul până la 3-2, când canadianca s-a desprins. Sabalenka a egalat la 4, dar Fernandez, încurajată puternic din tribune, nu s-a pierdut cu firea. A avut nervii tari şi a închis cu 6-4, după două ore şi 21 de minute de tenis.

În cealaltă semifinală, tot joi noapte, Emma Răducanu, Marea Britanie, 18 ani, 150 WTA, a trimis-o acasă pe Maria Sakkari, Grecia, 26 de ani, 18 WTA. A fost un meci fără istoric, încheiat dupoă o oră şi 23 de minute pentru sportiva cu origini româneşti. A fost 6-1, 6-4 pentru Răducanu în faţa favoritei 17. Primul set a durat 36 de minute.

Semifinalele feminine au conţinut mult imprevizibil. Dacă la masculin, suma clasărilor pentru jucătorii din semifinale este 22 (1+2+4+15=22), ceea ce înseamnă un echilibru, la feminin, surprizele au fost mari, suma clasărilor celor 4 semifinaliste fiind de 243 (2+18+73+150=243).
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici