Mircea Lucescu ar putea primi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei

Fostul antrenor al naţionalei de fotbal, Mircea Lucescu, ar putea primi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de pe 30 august.

154 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu ar putea primi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei

Mircea Lucescu ar putea primi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei

"Mircea Lucescu a împlinit anul acesta, pe 29 iulie, vârsta de 72 de ani. Cu acest prilej, este oportun ca Primăria Municipiului Bucureşti să-şi exprime recunoştinţa în faţa acestui profesionist al fotbalului românesc şi internaţional. care a bucurat, încântat şi marcat pozitiv sufletele românilor de pretutindeni", se arată în expunerea de motive a primarului general.

Proiectul arată că Mircea Lucescu a fost decorat, în 2008, cu ordinul "Meritul Sportiv" clasa a III-a, ca apreciere pentru participarea la turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal din anul 1970 din Mexic şi pentru întreaga activitate.

De asemenea, este câştigător al Cupei UEFA în 2009 cu echipa Şahtior Doneţk pe care o antrenează din anul 2004, performanţă în urma căreia a fost decorat cu ordinul Steaua României în grad de cavaler.

Mircea Lucescu este, în prezent, selecţionerul Turciei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici