Mircea Lucescu îl apără pe Brandao: Pedeapsa cu închisoarea este aspră

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, i-a luat apărarea fostului său elev, brazilianul Brandao, în prezent la Bastia, apreciind că acesta nu ar fi trebuit condamnat la o lună de închisoare, informează presa franceză.

209 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu îl apără pe Brandao: Pedeapsa cu închisoarea este aspră

Brandao (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Închisoare? Ei bine, în Franţa nu se glumeşte! Pare totuşi o pedeapsă cam aspră, deoarece este o problemă sportivă. Iar la un meci sunt adeseori trăiri mai intense. Lucrurile nu se petrec la modul normal. Pentru ce a făcut, Brandao trebuia sancţionat, iar suspendarea sa lungă era meritată. Însă o pedepasă cu închisoarea este un lucru grav", a declarat Lucescu, care a menţionat că Brandao este un "băiat drăguţ", "bătăios pe teren, dar niciodată rău".

Atacantul brazilian al echipei Bastia, Brandao, care l-a lovit cu capul în faţă de Thiago Motta (Paris Saint-Germain) la un meci, a fost condamnat, joi, la o lună de închisoare, însă pedeapsa ar putea fi comutată în muncă în folosul comunităţii.

Brandao a fost condamnat de Tribunalul corecţional din Paris. Instanţa a decis şi ca jucătorul brazilian să achite o amendă de 20.000 de euro.

Joi dimineaţa, procurorul ceruse o condamnare de opt luni de închisoare cu suspendare în cazul fotbalistului.

Avocatul lui Brandao, Olivier Martin, a anunţat că probabil nu va face apel.

În plan sportiv, Brandao a fost suspendat deja şase luni pentru că l-a lovit cu capul în faţă pe mijlocaşul formaţiei Paris Saint-Germain, Thiago Motta, la 16 august, după un meci din campionatul Franţei.

Thiago Motta a fost lovit de Brandao cu capul în faţă, după meciul câştigat de Paris Saint-Germain în faţa echipei Bastia, scor 2-0. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere ale clubului parizian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici