Mircea Lucescu nu va fi operat. I s-a făcut drenaj întrucât cantitatea de sânge din torace a crescut

Reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au anunţat, sâmbătă, că lui Mircea Lucescu i-a fost făcut un drenaj întrucât cantitatea de sânge din cavitatea toracică a crescut, însă nu au apărut alte complicaţii, iar la acest moment nu se pune problema unei intervenţii chirurgicale.

748 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu nu va fi operat. I s-a făcut drenaj întrucât cantitatea de sânge din torace a crescut

Mircea Lucescu nu va fi operat. I s-a făcut drenaj întrucât cantitatea de sânge din torace a crescut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Bogdan Popescu, şi şeful Secţiei de Terapie Intensivă a unităţii medicale, Elena Copaciu, au anunţat, într-o conferinţă de presă, că starea de sănătate a antrenorului echipei Şahtior Doneţk este stabilă, singura modificare apărută în ultimele ore fiind că lui Mircea Lucescu i-a fost făcut un drenaj după ce cantitatea de sânge din cavitatea toracică "a crescut puţin".

Medicii au precizat că drenajul a fost făcut pentru eliminarea sângelui din torace şi se aşteaptă ca după această procedură starea lui Mircea Lucescu să se îmbunătăţească. Potrivit medicilor, tubul de dren, pentru care a fost necesară o incizie, va fi menţinut până când nu se va mai elimina sânge.

Reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au mai precizat că alte complicaţii nu au apărut şi că la acest moment nu se pune probleme unei intervenţii chirurgicale. De asemenea, medicii au reiterat că nu a existat o solicitare din partea familiei pentru transferul antrenorului la o altă clinică şi că nu există motive pentru ca doctorii să-şi pună această problemă.

"Are o traumă importantă, dar comunică atât cu familia, cât şi cu medicii, are un psihic extraordinar", a afirmat şeful Secţiei de Terapie Intensivă a SUUB, Elena Copaciu.

Aceasta a mai spus că Lucescu este monitorizat permanent de către o echipă multidisciplinară, iar în funcţie de evoluţie se va decide momentul externării, însă va fi necesară cel puţin o săptămână de spitalizare.

Medicii au precizat însă că recuperarea va fi una de lungă durată, pentru vindecarea fracturilor costale fiind necesare, în mod normal, 30-40 de zile.

Totodată, medicii au informat că toţi parametrii cardiaci în cazul antrenorului sunt în limite normale.

Mircea Lucescu a fost rănit, vineri, într-un accident rutier petrecut pe Bulevardul Vasile Milea din Capitală. În maşină cu Mircea Lucescu era un bărbat de 40 de ani, acesta fiind rănit uşor şi dus la spital pentru investigaţii.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal lui Mircea Lucescu pentru vătămare corporală din culpă, deoarece în urma accidentului rutier a fost rănită şi persoana care era în maşină cu el, a declarat pentru MEDIAFAX subinspectorul Andrei Codău, de la Brigada Rutieră a Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici