Mircea Lucescu: "Sunt prea bătrân pentru Italia! "

Mircea Lucescu (70 de ani), antrenorul celor de la Şahtior Doneţk, a acordat un interviu publicaţiei din Italia, Tuttomercatoweb.com, înainte de partida Inter - Sampdoria, în care tehnicianul român susţine că este prea bătrân pentru a mai începe o nouă aventură în Serie A

724 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu: "Sunt prea bătrân pentru Italia! "

Mircea Lucescu: "Sunt prea bătrân pentru Italia! " (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Antrenor la Inter Milano în finalul anilor 90, tehnicianul de 70 de ani spune că trupa lui Roberto Mancini e obligată să se califice în Champions League în acest sezon şi speră ca meciul cu Sampdoria să dea semnalul unei reveniri a trupei de pe Giusseppe Meazza. Întrebat dacă ia în calcul o revenire în Serie A la finalul sezonului, Mircea Lucescu a precizat că e "prea bătrân" pentru o nouă experienţă în fotbalul Italian. Totuşi, Il Luce se declară convins că ar face faţă colaborării cu orice patron din Cizmă, inclusiv cu excentricul Maurizio Zamparini de la Palermo.

"Nu ştiu ce se întâmplă cu Inter. Această echipă trebuie să se califice în Champions League, nu poate să mai stea încă un an pe afară. Sper ca Mancini să găsească soluţiile pentru a începe să câştige meciuri. A început sezonul foarte bine şi Inter arăta ca o echipă capabilă să câştige campionatul. Apoi s-a întâmplat ceva. Dar e încă timp să-şi revină. Inter e o echipă foarte bună, cu un antrenor foarte bine pregătit. (n.r. La Şahtior) S-au schimbat foarte multe, nu e uşor. Condiţiile în care ne facem treaba nu sunt uşoare: să găsim terenuri unde să ne antrenăm şi alte probleme de zi cu zi. Pentru Italia sunt prea bătrân, dacă m-aş întoarce i-aş face concurenţă lui Reja (n.r. Edoardo Reja, tehnicianul lui Atalanta, tot în vârstă de 70 de ani). Dar e adevărat că ai nevoie de experienţă... Am avut atâţi preşedinţi speciali. După ce am lucrat cu Anconetani (n.r. fostul patron de la Pisa), aş putea fi angajat de orice preşedinte, chiar şi de Zamparini", a declarat Lucescu.

În vârstă de 70 de ani, Mircea Lucescu e antrenorul lui Şahtior Doneţk din 2004. În ultima perioadă s-a speculat pe seama unei despărţiri a tehnicianului român de formaţia din Ucraina, cu Turcia cea mai probabilă destinaţie. De-a lungul carierei, Mircea Lucescu a antrenat patru echipe din Italia: Pisa, Brescua, Reggiana şi Inter Milano.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici