Mircea Lucescu va deveni miercuri al cincilea antrenor cu 100 de meciuri în Liga Campionilor

Tehnicianul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, va deveni, miercuri, al cincilea antrenor care atinge cifra de 100 de meciuri în Liga Campionilor, el alăturându-se astfel scoţianului Alex Ferguson, francezului Arsene Wenger, italianului Carlo Ancelotti şi portughezului Jose Mourinho.

476 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu va deveni miercuri al cincilea antrenor cu 100 de meciuri în Liga Campionilor

Mircea Lucescu va deveni miercuri al cincilea antrenor cu 100 de meciuri în Liga Campionilor

Potrivit statisticilor prezentate de uefa.com, Lucescu s-a aflat pe banca tehnică în 14 sezoane la 99 de meciuri din faze ale LC pornind de la grupe şi a înregistrat 35 de victorii, 24 de remize şi 40 de înfrângeri. Românul a avut 64 de meciuri la conducerea echipei Şahtior, 26 la Galatasaray, şase la Beşiktaş şi trei la Internazionale Milano.

Cele mai des întâlnite adversare au fost FC Barcelona - opt meciuri (două victorii, o remiză, cinci înfrângeri) şi AS Roma - şase meciuri (trei victorii, două remize, o înfrângere).

Mircea Lucescu a ajuns până în sferturile de finală ale Ligii Campionilor în sezoanele 1998/1999 cu Internazionale Milano, 2000/2001 cu Galatasaray şi 2010/2011 cu Şahtior Doneţk.

Echipa Şahtior Doneţk va întâlni miercuri, în deplasare, de la ora 21.45, formaţia Malmo, în grupa A a Ligii Campionilor.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici