Mircea Sandu: Arena Naţională nu are nicio restricţie de a organiza competiţii la nivel european

Preşedintele de onoare al FRF, Mircea Sandu, implicat în candidatura Bucureştiului pentru organizarea unor partide din cadrul Campionatului European din 2020, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că Arena Naţională nu are nicio restricţie în a găzdui partide de acest nivel.

120 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Arena Naţională nu are nicio restricţie de a organiza competiţii la nivel european

Mircea Sandu: Arena Naţională nu are nicio restricţie de a organiza competiţii la nivel european (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Nu e nicio problemă cu Arena Naţională. Acest stadion nu are nicio restricţie de a organiza competiţii de nivel european. Nu trebuie mărită capacitatea, pentru că se organizează meciuri la acest nivel inclusiv pe stadioane de 30.000 de locuri. Pe de altă parte, construidu-se în Parcul Sportiv Naţional o sală de 12.000 de locuri, patinoar, o academie de tenis, automat în proiectele respective sunt prevăzute şi locuri de parcare. Aceste parcări se vor construi, deci nu trebuie făcut nimic în plus la parcările existente", a spus Sandu.

Federaţia Română de Fotbal a depus, la 20 mai 2013, candidatura oficială a Bucureştiului pentru găzduirea de meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din 2020, ce va fi organizat în 13 oraşe europene.

Dosarele de candidatură vor fi depuse până cel târziu la 25 aprilie 2014, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 oraşe în septembrie 2014.

Pachetele oferite pentru eventualele candidaturi sunt 13, 12 dintre ele cuprinzând trei meciuri din faza grupelor şi unul din optimi sau din sferturi, în timp ce un pachet include semifinalele şi finala. Fiecare ţară desemnată organizatoare poate găzdui meciuri din cadrul Euro-2020 pe un singur stadion. Federaţiile interesate pot prezenta cel mult două candidaturi, una pentru pachetul special şi una pentru pachetul obişnuit şi pot prezenta acelaşi oraş pentru cele două pachete sau două oraşe diferite. Vor fi acceptate şi candidaturi ce includ stadioane în stadiu de proiect, cu condiţia ca lucrările de construcţie să înceapă cel târziu în 2016.

În luna decembrie a anului trecut, Guvernul a decis prin hotărâre să declare de interes naţional turneul final al Campionatului European din 2020.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici