Mircea Sandu cere organelor statului să verifice afacerile lui Mititelu şi Iancu

Preşedintele FRF a solicitat joi într-o conferinţă de presă, ca DNA, ANAF şi DIICOT să verifice societăţile patronului Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, iar Curtea de Conturi să facă cercetări privind banii investiţi în clubul Poli Timişoara de către Consiliul Judeţean şi Primăria Timişoara.

148 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu cere organelor statului să verifice afacerile lui Mititelu şi Iancu

Mircea Sandu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Începând de azi, solicit DNA-ului, ANAF-ului şi DIICOT Dolj să solicite lui Mititelu, celor şase societăţi - că am înţeles că are şase pentru a putea face tot felul de matrapazlâcuri, de nenorociri, din banii pe care îi dobândeşte din fotbal -, toate documentele, atât de la federaţie, cât şi de la ligă, acestor societăţi pe care le-a creat pentru a putea să se plimbe cum doreşte prin conturile cu care trebuia să-şi rezolve problemele de plată a jucătorilor sau a altor obligaţii faţă de statul român", a spus Mircea Sandu, după ce Mititelu a acuzat FRF de nereguli în decizia Comitetului Executiv de a dezafilia Universitatea Craiova.

Sandu consideră că Adrian Mititelu este singurul vinovat pentru excluderea din cadrul FRF a Universităţii Craiova. "Decizia Comitetului Executiv din 20 iulie este validă şi statutară. Dacă FC Bihor Oradea a avut oameni care cunosc legea, au început o acţiune în instanţa civilă privind FRF, le-am transmis corespondenţă, ca şi Universităţii Craiova, să-şi retragă acţiunea pentru că încalcă statutul, iar cei de la Oradea au înţeles şi sunt oameni cu scaun la cap, cel de la Universitatea Craiova nu a înţeles şi a determinat membrii Comitetului Executiv să hotărască această decizie statutară. Cu toată părerea de rău pentru suporterii Universităţii Craiova, pentru oraş, totul a fost premeditat şi îndreptat de Mititelu împotriva propriilor suporteri, şi nu a FRF", a mai spus el.

Mircea Sandu îl acuză pe Adrian Mititelu că a înşelat FRF şi LPF. "Faptele domnului Mititelu, atât ca reprezentat al clubului, cât şi în nume propriu, demonstrează că personajul respectiv a încercat şi reuşit chiar să înşele FRF, LPF, proprii suporteri. Plata s-a solicitat într-un cont al unei societăţi cu numele deţinător de cont Mititelu Ileana. Avea proprire pe conturile clubului şi devia banii spre o altă societate. Drepturile de televiziune au fost facturate către o societate neafiliată la FRF. Din păcate, şi noi şi cei de la Ligă am plătit unei societăţi neafiliate FRF", a explicat Sandu

Preşedintele FRF a cerut şi Curţii de Conturi să verifice cum s-au cheltuit banii alocaţi clubului Poli Timişoara de către Consiliul Judeţean şi Primărie. "Fac apel pentru Curtea de Conturi care trebuie să verifice cum s-au cheltuit banii timişorenilor. Banii alocaţi de Consiliul Judeţean şi de Primăria Timişoarei către clubul FC Timişoara. Trebuie să ne dea un răspuns Curtea de Conturi pentru că sunt bani publici", a mai spus el.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, la 20 iulie, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat în vigoare, singura posibilitate ca această hotărâre să fie anulată fiind în cadrul votului Adunării Generale din martie sau aprilie 2012. După dezafiliere, jucătorii Universităţii Craiova au devenit liberi de contract şi au plecat gratis la alte echipe.

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a acuzat, joi, FRF, de fals în documentele întocmite cu ocazia şedinţei din 20 iulie a Comitetului Executiv al federaţiei, în care s-a luat decizia de dezafiliere a clubului Universitatea Craiova. Mititelu a prezentat două documente: adresa FRF prin care secretarul general al federaţiei Adalbert Kassai informa clubul Universităţii Craiova de decizia de dezafiliere, ce nu conţine nicio semnătură, şi o listă cu semnăturile membrilor Comitetului Executiv prezenţi la şedinţa din 20 iulie.

De pe lista membrilor Comitetului Executiv al FRF, care au fost prezenţi la şedinţa din 20 iulie 2011 şi care au fost de acord cu deciziile luate, lipsesc semnăturile lui Dumitru Dragomir, Vasile Avram şi Cornel Sfaizer, ceea ce, potrivit lui Mititelu, ar face ca hotărârea de excludere a Universităţii să nu fie valabilă.

Vicecampioana FC Timişoara nu a primit licenţa pentru a evolua în sezonul 2011/2012 al primului eşalon fotbalistic, ea fiind înscrisă în Liga a II-a. Iancu l-a acuzat pe Sandu că s-ar afla în spatele retrogradării echipei bănăţene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici