Mircea Sandu: E surprinzător că o decizie a Comitetului Executiv e atacată în instanţă de şeful FRF

Fostul preşedinte al FRF Mircea Sandu a declarat, luni, că este surprins de faptul că actualul şef al federaţiei, Răzvan Burleanu, a atacat în instanţă o decizie a Comitetului Executiv al forului, cea privind acordarea unei rentei viagere preşedintelui de onoare al instituţiei de la Casa Fotbalului.

92 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: E surprinzător că o decizie a Comitetului Executiv e atacată în instanţă de şeful FRF

Mircea Sandu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"M-a dat în judecată? E surprinzător că o decizie a Comitetului Executiv este atacată în instanţă de Burleanu. Are şi o hotărâre a membrilor Comitetului Executiv în acest sens? Au fost consultaţi? Are o majoritate a membrilor Comitetului Executiv pentru a deschide acţiune în instanţă? Membrii Comitetului Executiv şi-au dat acordul pentru a ataca în instanţă o decizie a lor? Teroarea pe care o au atunci când mă văd doar, îi face să sară din greşeală în greşeală. Nu au nicio şansă să câştige. Comitetul Executiv a propus acordarea titlului de preşedinte de onoare. Şi Adunarea Generală aproba sau respingea acordarea titlului. Celelalte facilităţi care derivau din acest titlu erau aprobate la data respectivă de către Comitetul Executiv. Deci s-a respectat procedura întocmai. Asta e, mergem, ne judecăm şi ferescă Dumnezeu să piardă că le cer să aducă bani de acasă. Şi aşa e terminat Burleanu, că va trebui să aducă bani de acasă în cazul Piţurcă. Dacă nu va fi mai rău", a declarat Mircea Sandu.

Fostul şef de la Casa Fotbalului a precizat că a încasat renta viageră din contractul pe care îl avea ca preşedinte de onoare al FRF pentru patru sau cinci luni. "Eu am luat renta pe patru sau cinci luni, nu mai ştiu exact, între 16 şi 20.000 de euro. Dar nu stă lumea să se întrebe: «Băi bolşevicule, cum ţi-ai permis să-i dai drumul lui Piţurcă, fără să respecţi clauzele contractuale şi acum te îndrepţi împotriva cuiva care a respectat clauzele contractuale»? Dacă voi primi citaţie, am cel mai bun avocat în dreptul muncii, pentru că premierile şi rentele viagere intră la drepturi salariale. Dar aş vrea să aduc în atenţie o declaraţie a impostorului: «A trebuit să reziliez contractul în acest fel cu Piţurcă pentru că oricum era foarte greu să câştigăm în instanţă». Dar în cazul celorlalţi oameni pe care i-ai dat afară nu te-ai gândit că va fi greu în instanţă? Şi că o să ai 20 de procese civile pe rol cu cei pe care i-ai dat afară?", a mai spus Sandu.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) l-a acţionat în instanţă, la Tribunalul Bucureşti, pe fostul preşedinte Mircea Sandu prin care îi solicită acestuia restituirea sumelor încasate din renta viageră, valoarea de recuperat fiind calculată la 114.736,46 lei, informează www.prosport.ro.

Potrivit sursei citate, suma reprezintă banii încasaţi în cinci luni de Mircea Sandu ca preşedinte de onoare al FRF din renta viageră stabilită de membrii Comitetului Executiv, în şedinţa din 5 martie.

Plângerea a fost depusă la Secţia a V-a civilă a Tribunalului Bucureşti la 15 octombrie, FRF chemându-l pe Mircea Sandu nu numai în judecată, dar şi "personal la interogatoriu", se arată în materialul publicat de www.prosport.ro.

În suma de 114.736,46 de lei, pe lângă renta viageră intră şi contravaloarea combustibilului, precum şi contravaloarea serviciilor de voce şi date decontate de FRF.

În 5 martie, în dimineaţa dinaintea alegerilor pentru şefia FRF, Mircea Sandu, încă preşedinte în funcţie, a semnat cu Gino Iorgulescu, prim-vicepreşedinte al federaţiei, un contract de rentă viageră. Mircea Sandu a parafat actul în calitate de rentier, iar Iorgulescu, în calitate de reprezentant al federaţiei.

Pachetul de beneficii al lui Mircea Sandu a fost adoptat în Comitetul Executiv, înaintea Adunării Generale care l-a adus în fruntea FRF pe Răzvan Burleanu. Conform pachetului stabilit atunci, Mircea Sandu avea o rentă viageră în valoare de 75.000 de euro anual, drept de administrare a etajului 2 al unei clădiri a FRF, orice intervenţie chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF, o limuzină de la FRF şi benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurşi, telefon, personal angajat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar, deplasări la meciurile echipei naţionale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele şi diurnă de 500 de euro pe zi.

Acest pachet nu a fost prezentat în cadrul AG din 5 martie, ci doar s-a supus la vot propunerea ca Mircea Sandu să devină preşedinte de onoare al FRF.

Ulterior, Sandu a renunţat la 25.000 de euro din cei 75.000, la limuzină şi la secretară.

Răzvan Burleanu a considerat drept "nesimţit" pachetul de beneficii al preşedintelui de onoare şi a promis că îl va supune dezbaterii AG. La 28 iunie, Adunarea Generală a FRF a invalidat renta viageră de 50.000 de euro pe an şi celelalte beneficii stabilite pentru Mircea Sandu.

La 8 august, din cauza disensiunilor cu noua conducere a FRF, Mircea Sandu a anunţat că renunţă la funcţia de preşedinte de onoare al forului şi la tote beneficiile pe care i le aducea această postură, conform contractului de rentă viageră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici