Mircea Sandu: Eu sunt optimist că Hagi va accepta postul de selecţioner

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, că este optimist că antrenorul Gheorghe Hagi va accepta postul de selecţioner, deoarece "nu în fiecare zi ţi se oferă o asemenea şansă".

82 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Eu sunt optimist că Hagi va accepta postul de selecţioner

Mircea Sandu: Eu sunt optimist că Hagi va accepta postul de selecţioner (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Eu sunt optimist, pentru că nu în fiecare zi ţi se oferă şansa să fii antrenorul echipei naţionale, pentru că Hagi este devotat fotbalului românesc şi echipei naţionale. Îşi doreşte să fie antrenorul echipei naţionale. Are un proiect de patru ani de zile, care nu e special pentru el, ci pentru orice antrenor, cu o ţintă foarte clară, cea din 2016. Am spus-o din 2010 că nu trebuie să ne mai fixăm obiective nerealizabile. Sunt convins că obiectivul 2016 se va realiza şi mai departe, 2018, 2020. E problema lui Hagi dacă îşi fixează ca obiective 2012 sau 2014. Ar fi excepţional şi ar fi şi răsplătit pentru asta", a spus Sandu.

Mircea Sandu a afirmat că Gheorghe Hagi va răspunde de rezultatele de la prima echipă, urmând ca pentru restul loturilor să se consulte cu fostul selecţioner Anghel Iordănescu. "Până pe 13 trebuie să îmi dea răspunsul. Deocamdată discutăm de Hagi, dacă anunţam alt nume, vă spuneam că acel nume se va ocupa. Hagi împreună cu Puiu Iordănescu vor face strategia pe termen mediu şi lung. Ei vor face planurile tactice, iar Hagi va pune în practică tot ceea ce vor discuta. Hagi va fi cel care va conduce echipa de pe bancă. Cred că vor găsi strategia cea mai bună pentru echipa naţională. Hagi va avea 90 la sută responsabilitate pe prima echipă", a completat Sandu, care a precizat că fostul selecţioner nu i-a dat încă un răspuns.

Preşedintele FRF şi-ar dori ca echipa naţională să aibă un nucleu de opt jucători, care să fie titulari meci de meci. "Trebuie să formăm întâi un grup foarte puternic de 30 de jucători care să alcătuiască scheletul de jucători, iar din aceştia un grup de opt jucători să îi ştim că intră pe teren", a subliniat Sandu.

În cazul în care Anghel Iordănescu, care este senator, s-ar afla în stare de incompatibilitate cu postul de director tehnic al FRF, Mircea Sandu a afirmat, în glumă, că va semna un contract cu soţia fostului selecţioner, Valeria. "Pentru că legiuitorul spune că are sau nu voie, vom vedea. O să fac contract cu doamna Vali. Puiu va fi director tehnic şi cu contract şi fără contract. Am citit undeva că domnul Urban a spus undeva că Puiu va semna un stat de plată. Nu va semna niciun stat de plată dacă nu e legal, în mod cert. Iordănescu nu va face ceva nelegal, şi nici eu. În mod cert el va fi directorul tehnic al FRF. Merită din când în când să lucrezi în fotbalul ăsta şi doar din plăcere", a adăugat Sandu.

Vicepreşedintele Comisiei juridice din Senat, Iulian Urban, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că, dacă Anghel Iordănescu va accepta postul de director tehnic al echipei naţionale de fotbal, atunci va intra în stare de incompatibilitate.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că preşedintele Mircea Sandu le-a propus lui Anghel Iordănescu şi Gheorghe Hagi preluarea funcţiilor de director tehnic respectiv, de selecţioner ai echipei naţionale a României, aceştia urmând să dea un răspuns până la 13 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici