Mircea Sandu îşi retrage oferta de renunţare la renta viageră şi cere FRF să respecte contractul

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal Mircea Sandu a informat printr-o adresă conducerea FRF că nu acceptă desfiinţarea contractului de rentă viageră ca preşedinte de onoare în condiţiile impuse şi solicită respectarea integrală a înţelegerii, se arată în documentul obţinut de MEDIAFAX.

351 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu îşi retrage oferta de renunţare la renta viageră şi cere FRF să respecte contractul

Mircea Sandu îşi retrage oferta de renunţare la renta viageră şi cere FRF să respecte contractul (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Conform sursei citate, la 11 august 2014, Mircea Sandu a înaintat FRF o ofertă de denunţare unilaterală a contractului, primind ulterior din partea conducerii federaţiei o notificare de "desfiinţare" a înţelegerii "cu anumite condiţii", prin încheierea unui act adiţional, care urma să fie legalizat la notariat.

Având în vedere faptul că noua conducere a FRF nu a acceptat oferta lui Sandu de încetare a contractului, acesta a comunicat federaţiei că retractează intenţia de denunţare unilaterală.

Totodată, Mircea Sandu somează FRF "să procedeze la executarea integrală a contractului aflat în vigoare, cu efectuarea tuturor prestaţiilor datorate începând cu data de 12 august 2014, de la care nu s-a mai realizat plata rentei". În caz contrar, fostul preşedinte al FRF îşi rezervă dreptul de a solicita drepturile în instanţă, cu dobânda legală de întârziere şi cu costurile procedurii.

Notificarea transmisă de Mircea Sandu FRF la 11 noiembrie 2015 va fi dezbătută în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF de luni.

Federaţia Română de Fotba (FRF) l-a acţionat în instanţă, la Tribunalul Bucureşti, pe fostul preşedinte Mircea Sandu prin care îi solicită acestuia restituirea sumelor încasate din renta viageră, valoarea de recuperat fiind calculată la 114.736,46 lei.

În 5 martie 2014, în dimineaţa dinaintea alegerilor pentru şefia FRF, Mircea Sandu, încă preşedinte în funcţie, a semnat cu Gino Iorgulescu, prim-vicepreşedinte al federaţiei, un contract de rentă viageră. Mircea Sandu a parafat actul în calitate de rentier, iar Iorgulescu, în calitate de reprezentant al federaţiei.

Pachetul de beneficii al lui Mircea Sandu a fost adoptat în Comitetul Executiv, înaintea Adunării Generale care l-a adus în fruntea FRF pe Răzvan Burleanu. Conform pachetului stabilit atunci, Mircea Sandu avea o rentă viageră în valoare de 75.000 de euro anual, drept de administrare a etajului 2 al unei clădiri a FRF, orice intervenţie chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF, o limuzină de la FRF şi benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurşi, telefon, personal angajat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar, deplasări la meciurile echipei naţionale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele şi diurnă de 500 de euro pe zi.

Acest pachet nu a fost prezentat în cadrul AG din 5 martie, ci doar s-a supus la vot propunerea ca Mircea Sandu să devină preşedinte de onoare al FRF.

Ulterior, Sandu a renunţat la 25.000 de euro din cei 75.000, la limuzină şi la secretară.

Răzvan Burleanu a considerat drept "nesimţit" pachetul de beneficii al preşedintelui de onoare şi a promis că îl va supune dezbaterii AG. La 28 iunie, Adunarea Generală a FRF a invalidat renta viageră de 50.000 de euro pe an şi celelalte beneficii stabilite pentru Mircea Sandu.

La 8 august 2014, din cauza disensiunilor cu noua conducere a FRF, Mircea Sandu a anunţat că renunţă la funcţia de preşedinte de onoare al forului şi la toate beneficiile pe care i le aducea această postură, conform contractului de rentă viageră.

Mircea Sandu nu a mai candidat pentru un nou mandat la scrutinul din 5 martie 2014, când a fost ales Răzvan Burleanu în funcţia de preşedinte al FRF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici