Mircea Sandu: Nu mă interesează ce se întâmplă, nu am nicio implicare în contestaţia AJF Giurgiu

Preşedintele de onoare al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că nu este interesat de decizia Tribunalului Bucureşti în ceea ce priveşte validarea noii conduceri a FRF şi că nu are nicio implicare în demersul AJF Giurgiu de a contesta alegerile.

67 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Nu mă interesează ce se întâmplă, nu am nicio implicare în contestaţia AJF Giurgiu

Mircea Sandu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Niciodată nu voi putea nega că am fost coleg cu Leşeanu vreo 14 ani la Sportul Studenţesc, dar ca membru al Federaţiei Române de Fotbal a fost respectat ca toţi ceilalţi afiliaţi. Nu am nici în clin, nici în mânecă cu ceea ce se întâmplă, nu mă mai interesează. Nu mă interesează, nu am absolut niciun fel de implicare din data de 5 martie şi nici nu voi avea. Dezavuez orice altă poziţie pe care o ia altcineva. Asta este realitatea. Nu m-am implicat şi nu mă mai implic. Am o activitate de onoare în ceea ce priveşte candidatura României în organizarea Campionatului European din 2020 şi la care m-am angajat. Este singurul lucru pentru care sunt angajat la Federaţia Română de Fotbal", a declarat Sandu pentru MEDIAFAX.

Oficialul FRF a precizat că din data de 5 martie, când au avut loc alegerile pentru preşedinţia federaţiei, nu s-a mai implicat în problemele executivului: "Ce pot să spun decât că pe data de 5 martie eu mi-am încheiat mandatul şi misiunea mea pentru conducerea executivă a fotbalului românesc. Din clipa aia am salutat membrii, am avut o discuţie cu preşedintele, în care mi-am spus un punct de vedere, că sunt la dispoziţia lor dacă au nevoie de serviciile mele. În rest, eu mi-am încheiat misiunea, eu nu mai candidez la federaţie, ce se întâmplă în continuare nu mai e problema mea".

Juristul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Giurgiu, Adrian Raţiu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că Tribunalul Municipiului Bucureşti nu a validat noua conducere a FRF, stabilind pentru 6 mai judecarea contestaţiei deciziei Adunării Generale a federaţiei.

"Clientul nostru, AJF Giurgiu, contestă validitatea Adunării Generale, printr-o cerere prin care a spus; «Domnule, îmi pare rău, nu îi validaţi pe ăştia, pentru că noi am contestat hotărârea Adunării Generale». Instanţa a acordat, astăzi, un nou termen pentru 6 mai, când se va judeca procesul dintre AJF Giurgiu în contradictoriu cu federaţia şi se va stabili dacă tribunalul trebuie să-i înscrie pe cei noi sau nu. Pe scurt, nu s-a validat deocamdată noua conducere, chestiunea va fi analizată peste o lună. Până atunci, teoretic, este un proviziorat, pentru că este clar că această nouă conducere nu a fost validată. Din câte ştiu eu, potrivit statutului, federaţia ar trebui să fie reprezentată în mod provizoriu de cineva, să nu fie nici vechea, nici noua conducere. Din câte ştiu eu, după statut este prim-vicepreşedintele FRF, domnul Gino Iorgulescu. Aşa ar trebui să fie, nu mă întrebaţi cum va fi", a spus Raţiu, pentru MEDIAFAX.

Juristul AJF Giurgiu a afirmat că noua conducere a FRF solicitase tribunalului să fie validată. "Noua conducere a FRF a depus o cerere la tribunal pentru a fi validată. Aici avem un paradox pentru că, teoretic, până când această conducere nu va fi validată, nu are cum să reprezinte federaţia ca să ceară să fie validată, dar asta e o altă problemă. Asta ar fi mers dacă nu ar fi fost cineva care să conteste aceste alegeri. Pe 6 mai, probabil că se va hotărî. Noi am cerut şi să fie suspendată noua conducere până când nu se va stabili dacă hotărârea Adunării Generale este legală sau nelegală. Până atunci, ei nu pot face nicio mişcare, pentru că nu e legal, dar asta urmează să stabilească instanţa", a completat Raţiu.

Adrian Raţiu susţine că AJF Giurgiu a depus contestaţia în termenul legal. "Asociaţia pe care o reprezint nu a participat la vot pe data de 5 martie şi i s-a comunicat hotărârea pe data de 19 martie, iar noi, după statut, aveam 15 zile ca să contestăm hotărârea Adunării Generale. Deci dacă am depus pe 21, am fost în termen", a explicat Raţiu.

Contactat telefonic de MEDIAFAX, preşedintele LPF Gino Iorgulescu, cel care ocupă şi funcţia de prim-vicepreşedinte al FRF, a refuzat să comenteze situaţia ivită ca urmare a contestaţiei depusă de AJF Giurgiu. "Nu pot să dau niciun fel de declaraţie. Nu cunosc exact situaţia şi nu pot face comentarii", a spus Iorgulescu.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, noul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, nu a putut fi contactat.

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Giurgiu (AJF Giurgiu), membru afiliat al FRF, a depus oficial săptămâna trecută o contestaţie la tribunalul Bucureşti prin care solicită anularea alegerilor pentru preşedinţia Federaţiei Română de Fotbal câştigate de Răzvan Burleanu la 5 martie.

Preşedintele AJF Giurgiu, Viorel Leşeanu, a declarase la 28 martie, agenţiei MEDIAFAX, că motivul contestaţiei îl reprezintă participarea la alegeri a cluburilor şcolare, structuri de drept public care conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) în vigoare nu aveau drept de vot.

Răzvan Burleanu a fost ales, la 5 martie, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), el primind 113 voturi în turul doi de scrutin, faţă de 59 câte a avut fostul arbitru Vasile Avram. La alegeri nu a mai participat candidatul Gheorghe Popescu, cu o zi înaintea alegerilor fostul internaţional fiind condamnat în Dosarul transferurilor la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici