Miriuţă: Am avut o ofertă şi de la Rapid, dar am ales ASA Târgu Mureş

Tehnicianul Vasile Miriuţă a declarat, miercuri, că a avut o ofertă din partea grupării de Liga a II-a, FC Rapid, dar a ales să preia postul de antrenor principal al echipei ASA Târgu Mureş, care va fi lăsat liber de Dan Petrescu după disputarea Supercupei cu Steaua din această seară.

110 afișări
Imaginea articolului Miriuţă: Am avut o ofertă şi de la Rapid, dar am ales ASA Târgu Mureş

Miriuţă: Am avut o ofertă şi de la Rapid, dar am ales ASA Târgu Mureş

"Am primit şi o ofertă de la Rapid, m-am întâlnit cu domnul Moraru (n.r. - Valerii Moraru, acţionarul majoritar al FC Rapid) şi am discutat. Dar am ales să vin la Târgu Mureş, ăsta e adevărul", a afirmat Vasile Miriuţă la postul Digisport.

Antrenorul a menţionat că şi-ar dori ca ASA Târgu Mureş să evolueze în sistem 4-3-3, dar o decizie în acest sens va lua după ce îi va cunoaşte pe jucătorii veniţi la lot în această vară. "Trebuie să mă uit şi să văd jucătorii. Pentru că nu îi cunosc pe cei noi, mă refer la jucătorii străini care au venit. Eu zic că vom juca 4-3-3, dar depinde de jucători, să vedem dacă îi putem să folosim sistemul ăsta", a mai spus Miriuţă.

Tehnicianul Dan Petrescu a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că pleacă de la ASA Târgu Mureş după disputarea Supercupei României cu Steaua din cauza problemelor apărute la clubul ardelean, ale cărui conturi au fost blocate în urma unei anchete a DNA.

Petrescu renunţă după aproximativ o lună la conducerea tehnică a echipei ASA Târgu Mureş, el acceptând oferta clubului chinez Jiangsu Guoxin-Sainty.

În vârstă de 46 de ani, Vasile Miriuţă este liber de contract şi a negociat în ultima perioadă şi cu acţionarul FC Rapid, Valerii Moraru, pentru preluarea conducerii tehnice a formaţiei giuleştene. El a antrenat ultima oară formaţia ungară Gyor ETO, retrogradată în această vară după ce federaţia a refuzat să îi acorde licenţa pentru prima ligă din cauza datoriilor.

Anterior, Miriuţă a condus formaţiile Ceahlăul Piatra Neamţ (în perioada iunie - decembrie 2013), şi CFR Cluj (decembrie 2013 - noiembrie 2014).

Conducerea grupării ASA Târgu Mureş a anunţat, luni, că jucătorii şi staful tehnic au fost informaţi asupra faptului că, temporar, conturile clubului au fost blocate în urma controlului ce a avut loc în perioada 2014-2015, la sediul asociaţiei. Măsura blocării conturilor a fost contestată de club în instanţă.

Oficialii le-au propus fotbaliştilor un alt contract, prin care să li se achite 70 la sută din drepturile financiare la sfârşitul anului şi cu o clauză ce le permite să plece oricând. Mai mulţi jucători, printre care Vasile Maftei, Bănel Nicoliţă şi Claudiu Voiculeţ nu au acceptat reeşalonarea salariilor, după ce conturile clubului au fost blocate, şi au părăsit echipa.

Supercupa României, dintre formaţiile Steaua Bucureşti şi ASA Târgu Mureş, se va disputa în această seară, pe Stadionul Farul din Constanţa, de la ora 21.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici