Mititelu: Decizia FRF este o greşeală, o răutate, un şantaj, un pumn în gură

Finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a declarat că nu se gândeşte să-şi retragă acţiunile în instanţa civilă împotriva FRF pentru a evita dezafilierea, apreciind că decizia luată, vineri, de Comitetul Executiv este "un şantaj", "un pumn de gură" şi încalcă drepturile constituţionale.

128 afișări
Imaginea articolului Mititelu: Decizia FRF este o greşeală, o răutate, un şantaj, un pumn în gură

Mititelu: Decizia FRF este o greşeală, o răutate, un şantaj, un pumn în gură (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

FRF a anunţat, vineri, după şedinţa Comitetului Executiv, că Universitatea Craiova va evolua în Liga a II-a în sezonul viitor dacă dovedeşte că are resursele pentru susţinerea activităţii, gruparea olteană trebuind, totodată, să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva FRF, altfel urmând a fi dezafiliată.

"Este una dintre hotărârile care nu-şi au rostul. Este o eroare, o greşeală, o răutate şi o prostie. Încalcă drepturile într-o ţară UE. Nimeni nu ne poate lua dreptul de a ne apăra. Eu nu pot renunţa la acţiunea în instanţă, având în vedere că avem de a face cu un litigiu (n.r. - cu selecţionerul Victor Piţurcă) în urma unei decizii abuzive, care nu a fost judecată corect. Este imposibil. Este un drept al meu constituţional, nici măcar preşedintele Mircea Sandu nu-mi poate lua acest drept. Dacă apasă pe acceleraţie, atunci face o greşeală şi se va termina prost. FRF riscă dezafilierea dacă încălcă ordinea publică. Litigiul cu Piţurcă trebuia judecat de instanţe civile pentru că este un litgiu de muncă. FRF este obligată să respecte legislaţia naţională. Cred că este un şantaj, mă gândesc dacă să fac o plângere pentru «şantaj calificat» la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a spus Mititelu la Sport.ro.

Oficialul clubului craiovean a menţionat că, în prezent, are două litigii cu Victor Piţurcă şi unul cu FRF, în care contestă deciziile luate în cadrul unei Adunări Generale a FRF. "Am un litigiu în care contest Adunarea Generală a FRF în care a fost declarat persona non grata un impresar, Moise, şi am contestat decizia că nu avem dreptul de a ne adresa instanţelor civile. Ca membru, nu am fost de acord şi mi-am exercitat dreptul de contesta Adunarea Generală. AG, daca nu respectă ordinea, nu poate fi statutară. Nu poţi să pui pumnul în gură în halul acesta. Cum să-mi spui că nu am voie să merg în instanţă. Mă ameninţi cu 20 de milioane, ce am făcut aşa de merit să fiu dezafiliat?", a mai spus Mititelu.

Adrian Mititelu a adăugat că, în situaţia în care, FRF va decide dezafilierea Universităţii Craiova, aceasta nu va fi o hotărâre definitivă, ea putând fi contestată: "Să zicem că o propune şi o votează Marea Adunare Naţională, dar, din fericire, eu o pot ataca în instanţă. Nu este executorie. Numai instanţa poate decide dacă rămâne sau nu în vigoare".

Finanţatorul Craiovei a comentat şi celelalte decizii ale membrilor Comitetului Executiv de vineri, printre care cea vizând înăsprirea sancţiunilor impuse conducătorilor de cluburi sau patronilor care fac declaraţii calomnioase. "La prima abatere, să-i taie o mână, la a doua abatere să-i taie a doua mână, apoi un picior şi aşa mai departe. Ăştia sunt împăraţi, neîncoronaţi (n.r. - Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, preşedintele LPF). Aceste decizii sunt luate fără o analiză pertinentă, la cald, pe nepusă masă şi care încalcă grav normele imperative ale legii", a mai spus Adrian Mititelu.

Universitatea Craiova a retrogradat în Liga a II-a la finalul sezonului trecut. Mititelu este în conflict cu preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, cu selecţionerul Victor Piţurcă şi cu alţi oameni de fotbal. Finanţatorul Universităţii Craiova a deschis mai multe acţiuni în instanţă, contestând unele decizii ale comisiilor FRF şi LPF luate în defavoarea clubului său. Totodată, Mititelu susţine că a depus plângeri la Parchet şi la DNA împotriva unor oameni de fotbal, pe care îi acuză de constituire în "grup infracţional" în scopul controlării fotbalului românesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici