Mititelu: Respingerea înregistrării conducerii LPF anulează automat şi alegerile la preşedinţia FRF

Finanţatorul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, joi, agenţiei de presă MEDIAFAX, că decizia Curţii de Apel Bucureşti de respingere a înregistrării organelor de conducere ale LPF anulează automat şi alegerile la preşedinţia FRF câştigate de Răzvan Burleanu.

291 afișări
Imaginea articolului Mititelu: Respingerea înregistrării conducerii LPF anulează automat şi alegerile la preşedinţia FRF

Finanţatorul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

El susţine că toate actele semnate de Gino Iorgulescu, inclusiv hotărârea şi procesul verbal ale Adunării Generale de alegeri a FRF, sunt în momentul de faţă lovite de nulitate.

"Această decizie de azi (n.r. decizia Curţii de Apel de respingere a înregistrării organelor de conducere ale LPF) nu numai că va anula alegerile de la LPF, ci va anula automat sută la sută şi alegerile de la Federaţia Română de Fotbal. În primul rând că şi la federaţie este aceeaşi situaţie. Apoi, pentru că nulitatea privind calitatea lui Gino Iorgulescu se extinde pe toate actele de la FRF. Toate documentele şi actele semnate de el sunt nule. Hotărârea Adunării Generale prin care Burleanu a fost ales preşedintele FRF este nulă pentru că este semnată de Iorgulescu. La fel şi procesul verbal al Adunării Generale din 5 martie este nul pentru că e semnat tot de el. Iar Iorgulescu a semnat aceste documente ca prim-vicepreşedinte al FRF, calitate care îi este conferită de funcţia de la LPF, funcţie care este nulă", a spus Mititelu.

Acesta a explicat că LPF va intra în dizolvare deoarece dintre membrii săi asociaţi mai există în prezent doar trei: Ceahlăul Piatra Neamţ, FC Universitatea Craiova şi AFC Dinamo. "Liga Profesionistă de Fotbal nu mai poate funcţiona pentru că persoanele care au constituit Liga, persoane juridice, au murit acum, pur şi simplu nu mai există. Păi dintre membrii asociaţi, cu excepţia cluburilor Ceahlăul, Dinamo, AFC-ul adică, şi Universitatea Craiova, nu mai există niciunul. Toţi ceilaţi membri asociaţi de la început au fost radiaţi. În momentul de faţă alegerile de la LPF din noiembrie sunt anulate, acum Iorgulescu ocupă ilegal scaunul pe acolo. Liga va intra în dizolvare pentru că nu poate funcţiona juridic. Adunarea Generală nu se mai poate întruni având în vedere că membrii asociaţi nu mai există", a precizat Adrian Mititelu.

Curtea de Apel Bucureşti a respins solicitarea de înregistrare a organelor de conducere ale Ligii Profesioniste de Fotbal în registrul federaţiilor ca urmare a unei cereri de intervenţie făcută de FC Universitatea Craiova.

"Admite apelul. Anulează sentinţa civilă apelată şi judecând: Admite cererea de intervenţie. Respinge cererea petentei de înscriere a modificărilor potrivit Hotărârii Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal din 14 noiembrie 2013, autentificată sub nr.2025 din 16.12.2013. Definitivă - MH - SR", se arată în soluţia pe scurt a Curţii de Apel Bucureşti.

Fostul conducător al FC Naţional, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, el învingându-l la alegerile din cadrul Adunării Generale din 14 noiembrie 2013 pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996.

Tribunalul Bucureşti a dispus la 15 ianuarie modificarea actelor constitutive în sensul înregistrării noilor organe de conducere ale LPF.

LPF a informat, joi, pe site-ul oficial, că avocaţii săi vor relua procedura de înregistrare a noii conduceri în Registrul Federaţiilor, în urma deciziei CAB, şi precizează că, în lipsa unei decizii privind anularea hotărârii Adunării Generale de alegeri din 14 noiembrie, preşedintele Gino Iorgulescu îndeplineşte legal funcţia.

Şi înregistrarea noii conduceri a FRF în Registrul Federaţiilor de la Tribunalul Bucureşti a fost contestată. Asociaţia Judeţeană de Fotbal Giurgiu (AJF Giurgiu), membru afiliat al FRF, a depus o contestaţie la Tribunalul Bucureşti prin care solicită anularea alegerilor pentru preşedinţia Federaţiei Română de Fotbal câştigate de Răzvan Burleanu la 5 martie. Motivul contestaţiei îl reprezintă participarea la alegeri a cluburilor şcolare, structuri de drept public care conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) în vigoare nu aveau drept de vot.

Astfel, Tribunalul Bucureşti nu a validat noua conducere a FRF, stabilind pentru 6 mai termen de judecare a contestaţiei deciziei Adunării Generale a federaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici