Mitu a învins-o pe Karolina Pliskova şi s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros

Jucătoarea de tenis Cristina-Andreea Mitu, locul 100 WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 2-6, 7-6 (5), 6-4, pe Karolina Pliskova (Cehia), cap de serie numărul 12 şi poziţia 12 în clasamentul mondial, şi s-a calificat în turul al treilea al French Open, informează site-ul oficial al competiţiei.

1283 afișări
Imaginea articolului Mitu a învins-o pe Karolina Pliskova şi s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros

Mitu a învins-o pe Karolina Pliskova şi s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Mitu s-a impus după două ore şi 20 de minute, reuşind să fructifice a patra minge de meci pe care a avut-o.

În turul trei, Cristina-Andreea Mitu o va întâlni pe Francesca Schiavone (Italia), locul 92 WTA, care a trecut, cu scorul de 6-7 (11), 7-5, 10-8, de Svetlana Kuzneţova (Rusia), a 18-a favorită a competiţiei şi poziţia 18 în clasamentul mondial. Mitu (23 de ani) şi Schiavone (34 de ani), câştigătoare la Roland Garros în 2010 şi finalistă în 2011, nu s-au mai întâlnit în carieră.

Jucătoarea română se află la a doua prezenţă pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, după Wimbledon - 2014, când a fost eliminată în primul tur, unde ajunsese din calificări.

Califcarea în turul al treilea este recompensată la Roland Garros cu un premiu de 85.000 de euro şi cu 130 de puncte WTA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici