Moggi jr: Am încercat să redau fotbalului un om care traversa cel mai urât moment al existenţei sale

Impresarul Alessandro Moggi a declarat că atunci când a semnat un contract cu românul Adrian Mutu a încercat să redea "fotbalului şi vieţii un om care traversa cel mai urât moment al existenţei sale", subliniind că a fost imposibil să ceară un document de la Chelsea Londra în privinţa jucătorului.

20 afișări
Imaginea articolului Moggi jr: Am încercat să redau fotbalului un om care traversa cel mai urât moment al existenţei sale

Adrian Mutu (Imagine din arhivă; George Filip/Mediafax Foto)

"Am fost contactat de Mutu, prin intermediul unor prieteni comuni, nu l-am căutat eu. Am încercat să redau fotbalului şi vieţii un om care traversa cel mai urât moment al existenţei sale. La început mi-a semnat o procură pe două luni. Mi-a spus: «Găseşte-mi de lucru, apoi mai vedem». Când l-am luat eu deja exista ruptura cu Chelsea. Mă întreb unde era atunci Becali, care l-a abandonat. I-am găsit două echipe, AC Milan şi Juventus, dar Milan îi oferea doar doi ani de contract. Jucătorul mi-a cerut apoi să meargă la Juve. Când tratam mi-a spus: «Dacă merge, semnez cu tine pe viaţă». I-am obţinut un contract pe cinci ani cu două milioane pe sezon", a afirmat Moggi jr. pentru Corriere dello Sport-Stadio.

Alessandro Moggi a mai spus că era imposibil să obţină vreo hârtie de la Chelsea prin care să arate că nu mai are nicio pretenţie financiară de la jucătorul român. "Chelsea era deja în război cu jucătorul, s-a opus şi transferului lui la Juventus, dar FIFA şi-a dat acordul. Am acţionat şi pentru a-i obţine dreptul de a se antrena, în contextul în care era suspendat. Mi se pare incorect din partea lui Becali să spună că ar fi trebuit să obţin o clauză eliberatorie. Era imposibil. Becali ar fi trebuit să-l apere în acea vreme. Când m-a informat că a schimbat impresarul, Mutu mi-a spus: «Trebuie să fac aşa, îţi voi explica de ce mă întorc la Becali». Decât să acuze, acest domn ar trebui să se gândească să ajute jucătorul", a menţionat Moggi.

Fiul lui Luciano Moggi a menţionat că solicitarea clubului Chelsea este absurdă. "Noi am constituit un grup de avocaţi pentru ajutorul lui Mutu, dar se pare că FIFA a adoptat o linie ce apără cluburile. Oricum este vorba de o chestiune absurdă: Chelsea a provocat controlul surpriză, iar apoi l-a concediat pe Mutu. Cine va trebui să plătească? Este o chestiune ce trebuie stabilită la nivel legal. Cred că Livorno nu are nicio treabă cu această chestiune, iar Juve a luat un jucător liber de contract. Am făcut atât de multe pentru Mutu, să vedem ce va face Becali", a adăugat Moggi jr.

Fostul impresar Ioan Becali a afirmat, într-un interviu acordat Corriere dello Sport, că atacantul Adrian Mutu ar trebui să plătească, din despăgubirea de 17 milioane de euro către clubul Chelsea, doar ce a câştigat în perioada în care a jucat la echipa londoneză, restul fiind responsabilitatea grupării Juventus, a Livorno şi a impresarului Alessandro Moggi, fiul lui Luciano, care l-au transferat gratis pe fotbalist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici