Moldovan: Şansele echipei naţionale pentru baraj sunt reduse

Antrenorul echipei Rapid, Viorel Moldovan, susţine că echipa naţională are şanse reduse pentru a se clasa pe locul doi al grupei, care asigură participarea la barajul pentru CM din 2014, precizând că e greu de crezut că Olanda va câştiga partidele cu adversarele României, Ungaria şi Turcia.

83 afișări
Imaginea articolului Moldovan: Şansele echipei naţionale pentru baraj sunt reduse

Moldovan: Şansele echipei naţionale pentru baraj sunt reduse (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/Mircea Rosca)

"Şansele sunt destul de reduse pentru baraj. N-am ştiut să profităm de ocazia pe care am avut-o în dubla cu Ungaria şi Turcia. Cu Turcia trebuia să scoatem acel egal care ne propulsa la baraj, dar nu l-am scos şi acum stăm la mâna rezultatelor. Dar noi trebuie să ne facem treaba şi să câştigăm aceste două meciuri. Iar apoi să aşteptăm să câştige Olanda atât acasă cu Ungaria, cât şi în Turcia, ceea ce e greu de crezut din punctul meu de vedere. Noi potenţial avem, poate au fost anumite decizii la anumite jocuri care puteau fi gestionate altfel, dar nu sunt eu în măsură să spun acest lucru", a declarat, joi, tehnicianul, într-o conferinţă de presă.

Fostul atacant al primei reprezentative nu concepe ca jucătorii să nu reziste fizic în ultimele două partide ale României din grupa D, cu Andorra şi Estonia. "Dacă nu putem să ducem două meciuri cu Andorra şi Estonia înseamnă că trebuie să ne lăsăm. Să fim serioşi, atunci cum vrem să mergem la baraj şi la Mondiale? E adevărat, în dubla cu Ungaria şi Turcia s-a văzut că anumiţi jucători nu aveau ritm de joc în picioare, nu evoluau constant la echipele de club şi asta s-a văzut în al doilea meci. Dar nu trebuie să ne punem problema vizavi de Andorra şi Estonia", a menţionat el.

Moldovan a adăugat că în altă perioadă România putea învinge cu 8-0 Andorra. "Nu ştiu dacă se poate acum. Odată se putea face acest scor, acum nu ştiu. I-am bătut 4-0 în tur cu nişte goluri pe finalul meciului. Nu va fi uşor să îi desfacem, cei din Andorra au mai crescut şi ei, au mai învăţat şi ei fotbal, rămâne de văzut", a precizat Viorel Moldovan.

Echipa naţională a României întâlneşte vineri, de la ora 21.30, Andorra în deplasare şi în 15 octombrie, de la ora 21.00, Estonia la Bucureşti pe Arena Naţională, în ultimele două partide din grupa D a preliminariilor CM din 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici