Moment istoric pentru Roger Federer. Elveţianul doboară recordul lui Agassi şi devine jucătorul care a stat cel mai mult în top 10 ATP

Marele campion elveţian Roger Federer a mai doborât un record în această săptămână, devenind jucătorul care a stat cel mai mult în top 10 ATP, cu un total 1.020 de săptămâni. Până acum, recordul era deţinut de americanul Andre Agassi, cu 1.019 săptămâni.

1025 afișări
Imaginea articolului Moment istoric pentru Roger Federer. Elveţianul doboară recordul lui Agassi şi devine jucătorul care a stat cel mai mult în top 10 ATP

Hepta: Roger Federer sărută trofeul după ce l-a învins pe John Isner, din Statele Unite, 6-1, 6-4 în timpul finalei turneului de tenis Miami Open, duminică, 31 martie 2019

Chiar dacă momentan jucătorul de tenis elveţian nu concurează la niciun turneu, Roger Federer a reuşit să mai doboare un record.

Elveţianul este deja jucătorul de tenis cu cele mai multe titluri de Grand Slam din istorie, respectiv 20. El a ajuns în nu mai puţin de 30 de finale de turnee Grand Slam, a fost numărul unu mondial timp de 310 săptămâni şi are cele mai multe titluri câştigate la prestigiosul turneu de la Wimbledon.

La 37 de ani, elveţianul continuă însă să doboare recorduri. Din această săptămână, Roger Federer a devenit jucătorul care a stat cel mai mult timp în top 10 ATP, ajungând la un total de 1.020 de săptămâni, depăşindu-l astfel pe marele campion Andre Agassi, care are 1.019 săptămâni.

În plus, elveţianul a trecut recent de borna celor o sută de trofee ATP câştigate, recordul în materie fiind deţinut de Jimmy Connors, cu 109 de titluri ATP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici