Video Monica Iacob Ridzi a demisionat din funcţie

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a anunţat, marţi, că îşi dă demisia, după aproape şapte luni de la instalarea în funcţie, spunând că nu vrea să afecteze imaginea Guvernului şi a partidului.

152 afișări

Ridzi a mai spus că familia sa nu mai poate suporta situaţia creată în urma scandalului în care a fost implicată, iar mama sa este deja bolnavă.

Ea a afirmat că îşi asumă responsabilitatea politică, pentru că a girat toţi oamenii din Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS).

Monica Iacob Ridzi a mai spus că a dovedit bună credinţă încă de la începerea verificărilor în cazul său, însă a constatat că nu toată lumea a dovedit aceeaşi bună credinţă.

Ridzi a acuzat faptul că, prin data decisă pentru discuţiile pe cazul său, Alianţa PSD-PNL a dovedit că doreşte menţinerea acestui subiect pe agenda publică.

Conferinţa lui Ridzi a început cu o întârziere de o jumătate de oră, înaintea conferinţei ea având o discuţie cu premierul Emil Boc, la Guvern.

Comisia parlamentară de anchetă în cazul ministrului Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi a propus, joi, premierului revocarea acesteia din funcţie şi cercetarea pentru delapidare şi abuz în serviciu, o anchetă a ANAF şi sesizarea Consiliului Concurenţei şi a Curţii de Conturi în cazul contractelor cu Artisan şi Mark, pentru organizarea evenimentelor din 2 mai, "Ziua Tineretului". PDL a depus un punct de vedere separat.

Biroul Permanent al Camerei a decis, luni, organizarea unei sesiuni extraordinare, pe 27 iulie, care să cuprindă două şedinţe de plen în care să fie dezbătute, printre altele, raporturile în cazurile Ridzi şi Sterling-Tăriceanu.

Monica Iacob Ridzi a fost instalată, în 23 decembrie 2008, în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului. La ceremonia de instalare în funcţie a participat şi premierul Emil Boc.

Ridzi, în vârstă de 32 de ani, a candidat pentru un post în Camera Deputaţilor din partea PDL în Valea Jiului şi a câştigat mandatul în colegiul uninominal Petroşani-Petrila-Aninoasa.

Din februarie 2008, Ridzi este preşedinte al Organizaţiei de tineret a PD-L.

Între decembrie 2004 şi noiembrie 2007, Monica Iacob Ridzi a fost deputat în Parlamentul României, iar de la 1 ianuarie 2008 a ocupat un loc de deputat în Parlamentul European, fiind membru al grupului PPE-DE.

MTS s-a desfiinţat în anul 2003, când a fost necesară micşorarea numărul de ministere, în conformitate cu criteriile de aderare la Uniunea Europeană. În locul MTS a fost înfiinţată Agenţia Naţională pentru Sport (ANS), instituţie ce a fost condusă până în prezent de Octavian Bellu. Noul Guvern a decis reînfiinţarea MTS, iar funcţia de ministru a fost preluată de Monica Iacob Ridzi, prima femeie care a condus acest minister.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici