Monica Niculescu s-a calificat în semifinale la Luxemburg, după retragerea Carolinei Wozniacki

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu (locul 51 în clasamentul mondial) s-a calificat, joi, în semifinalele turneului WTA de la Luxemburg, după retragerea sportivei daneze Caroline Wozniacki (poziţia 17 WTA), care trebuia să fie adversa româncei în sferturi.

596 afișări
Imaginea articolului Monica Niculescu s-a calificat în semifinale la Luxemburg, după retragerea Carolinei Wozniacki

Monica Niculescu s-a calificat în semifinale la Luxemburg, după retragerea Carolinei Wozniacki

Caroline Wozniacki, favorita cu numărul doi a competiţiei, nu a fost aptă de joc din cauza unei tulburări gastrointestinale. Wozniacki este una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit, cu semifinale la Openul Statelor Unite şi trofee la Tokyo şi Hong Kong, toate pe suprafaţă dură.

De cealaltă parte, Monica Niculescu (29 de ani) a pierdut toate cele şapte confruntări directe cu sportiva daneză. În penultimul act de la Luxemburg, românca va juca împotriva olandezei Kiki Bertens (locul 22 WTA), cap de serie numărul 3. Bertens a pierdut doar câte patru game-uri în ultimele două meciuri.

Pentru parcursul de până acum la Luxemburg, Niculescu şi-a asigurat 110 puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 9.113 de dolari.

Niculescu se poate califica şi în semifinalele probei de dublu de la Luxemburg, alături de Patricia Ţig. Cele două vor juca, joi, în sferturi împotriva americancelor Ashley Weinhold/Caitlin Whoriskey.

La finele lunii septembrie, Monica Niculescu a reuşit prima finală WTA din acest an, la Seul, pierdută în faţa ibericei Lara Arruabarrena-Vecino.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici