Monica Niculescu, victorie în primul tur al turneului de tenis de la Doha. Simona Halep, favorită la câştigarea trofeului

Tenismena Monica Niculescu (locul 37 WTA) a câştigat meciul împotriva sportivei germane Sabine Lisicki (locul 31 WTA), scor 6-2, 6-2, în primul tur al turneului de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale în valoare de 2.818.000 de dolari.

1900 afișări
Imaginea articolului Monica Niculescu, victorie în primul tur al turneului de tenis de la Doha. Simona Halep, favorită la câştigarea trofeului

Monica Niculescu, victorie în primul tur al turneului de tenis de la Doha. Simona Halep, favorită la câştigarea trofeului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Niculescu a trecut de tenismena în vârstă de 26 de ani în doar o oră de joc, pe fondul unui joc slab al adversarei. Lisicki şi-a făcut de doar două ori serviciul în tot meciul. Pe durata partidei, românca nu a servit niciun as şi nu a făcut nicio dublă greşeală, iar procentajul primului serviciu a fost de 67% (dintre care 63% puncte câştigate). În plus, Niculescu şi-a pierdut doar de două ori serviciul contra Sabinei Lisicki.

Pentru victoria obţinută, românca va primi 60 de puncte în clasamentul WTA şi 15.185 de dolari. În turul doi al competiţiei de categorie Premier 5 (900 de puncte pentru campioană), Niculescu o va întâlni pe învingătoarea confruntării dintre Jelena Jankovic (Serbia, locul 20 mondial) şi Jana Cepelova (Slovacia, locul 133 mondial).

Monica Niculescu este fostă sfertfinalistă a competiţiei din Qatar (în 2012), dar nu are de apărat niciun punct în clasamentul WTA, întrucât nu a participat în 2015. Angelique Kerber (locul 2 WTA) şi Simona Halep (numărul 4 în lume) sunt favorite la câştigarea trofeului. Simona Halep va juca, marţi, cu Elena Vesnina (Rusia, 115 WTA), în turul 2 al competiţiei. Turneul WTA de la Doha (Qatar) este dotat cu premii totale în valoare de 2.818.000 de dolari.

Monica Niculescu a jucat pentru România în cadrul FED Cup împotriva Cehiei, în perioada 6-7 februarie. Ea a înregistrat o victorie (6-3, 6-4 cu Petra Kvitova) şi o înfrângere (4-6, 6-4, 3-6 cu Karolina Pliskova). În acest an, Monica Niculescu a fost eliminată în turul doi al turneului de Mare Şlem Australian Open.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici