Montpellier este noua campioană a Europei la handbal masculin

Montpellier (Franţa) a câştigat Liga Campionilor la handbal masculin, după ce a învins HBC Nantes cu 32-26 (16-13), la capătul unei finale spectaculoase. Cele două echipe franceze au propus un handbal total, dar până la urmă echipa mai cerebrală a reuşit despriderea.

206 afișări
Imaginea articolului Montpellier este noua campioană a Europei la handbal masculin

Montpellier este noua campioană a Europei la handbal masculin

Montpellier a câştigat pentru a doua oară în istorie Liga Campionilor, la 15 ani distanţă de la primul succes. Patrice Canayer, antrenorul campioanei Europei, rezistă pe banca tehnică de 24 de ani

Montpellier – Nantes a fost cea mai surprinzătoare finală a Ligii Campionilor din ultimii 15 ani, alte 6-8 formaţii fiind cotate cu şanse la câştigarea trofeului înaintea celor două combatante din Franţa. Dar finalistele din 2018 au propus în acest sezon cel mai frumos handbal, iar prezenţa lor în această fază la Koln nu a fost deloc întâmplătoare. Nantes a fost în preajma echipelor Vardar Skopje şi FC Barcelona în grupe, nu a avut emoţii în fazele eliminatorii, iar în turneul Final Four a probat că îşi merită locul înultimul act după ce a învins principala favorită, PSG. Montpellier a avut un parcurs şi mai spectaculos. A plecat din grupele secundare, acelaşi eşalon valoric cu Dinamo Bucureşti, dar şi-a construit acest succes pas cu pas. În etapele eliminatorii, echipa lui Patrice Canayer a eliminat pe rând FC Barcelona, Flensburg (pe care a spulberat-o) şi Vardar Skopje.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici