Moraru: Am făcut o ofertă pentru preluarea Rapidului, sper ca până luni să finalizăm negocierile

Omul de afaceri Valerii Moraru a declarat, miercuri, că a făcut o ofertă pentru preluarea FC Rapid şi speră ca până luni să finalizeze negocierile cu Adrian Zamfir, acţionarul majoritar al grupării giuleştene.

157 afișări
Imaginea articolului Moraru: Am făcut o ofertă pentru preluarea Rapidului, sper ca până luni să finalizăm negocierile

Moraru: Am făcut o ofertă pentru preluarea Rapidului, sper ca până luni să finalizăm negocierile (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Nu am semnat niciun antecontract. Am făcut o ofertă, cred că asta e cel mai simplu lucru pe care azi îl putem negocia. În rest nu mai pot spune nimic până nu finalizăm. Sper să se finalizeze până luni. Depinde şi de avocaţi", a spus Valerii Moraru la finalul întâlnirii pe care a avut-o, miercuri, cu Adrian Zamfir şi administratorul judiciar Cristina Andronache.

El a explicat că avocaţii studiază documentele pentru că vor să cunoască situaţia exactă a clubului aflat în prezent în insolvenţă. "Încă nu pot fi numit noul patron al Rapidului. Suntem în negocieri, sunt mai multe contracte care necesită timp pentru a le studia. Şi dacă ajungem la finalizarea acestor negocieri vrem să fim şi noi siguri pentru viitor. Vrem să ne asigurăm atât de viitorul Rapidului, cât şi al nostru", a adăugat omul de afaceri.

Valerii Moraru, proprietar al companiilor Azuga Waters şi Perla Covasnei, negociază în aceste zile preluarea pachetului majoritar de acţiuni al FC Rapid deţinut de Adrian Zamfir. Moraru a promis că va investi la semnarea contractului suma de 500.000 de euro pentru cheltuielile urgente ale clubului.

Adrian Zamfir negociază în acelaşi timp şi cu investitorul italian Angelo Massone, cu care a şi ajuns la un acord verbal la 11 iulie. Conform acestei înţelegeri, investitorul italian trebuie să prezinte o scrisoare de garanţie bancară de un milion de euro la semnarea contractului de vânzare-cumpărare a pachetului de acţiuni. Această scrisoare de garanţie va avea ca beneficiar FC Rapid, suma urmând să fie folosită de conducere pentru achitarea a două-trei salarii restante către jucători şi restul angajaţilor, dar şi pentru realizarea unor transferuri. Adrian Zamfir va încasa în urma tranzacţiei suma simbolică de 1 euro de la investitorul italian.

În cazul în care va prelua clubul, Massone îl va instala în funcţia de antrenor principal pe Ze Maria, fostul internaţional brazilian urmând să îi aibă în staful tehnic pe antrenorul secund Riccardo Ronca şi preparatorul fizic Sandro Fantoni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici