Muguruza a câştigat prestigiosul Turneu al Campioanelor. Jucătoarea spaniolă a câştigat finala disputată împotriva lui Kontaveit

Garbiñe Muguruza a devenit prima spaniolă care a câştigat prestigiosul Turneu al Campioanelor în proba de simplu, de la sfârşitul anului, cu o victorie în două seturi în faţa lui Anett Kontaveit, la Akron WTA Finals.

525 afișări
Imaginea articolului Muguruza a câştigat prestigiosul Turneu al Campioanelor. Jucătoarea spaniolă a câştigat finala disputată împotriva lui Kontaveit

Muguruza a câştigat prestigiosul Turneu al Campioanelor. Jucătoarea spaniolă a câştigat finala disputată împotriva lui Kontaveit

Garbiñe Muguruza a reuşit să obţină cel de-al 10-lea titlu WTA de simplu din carieră, care s-a dovedit a fi unul extrem de important: primul ei titlu de campioană la Akron WTA Finals.

Spaniola, favorită numărul 6, a învins-o pe Anett Kontaveit din Estonia, cap de serie numărul 8, cu 6-3, 7-5, pentru a cuceri cel de-al treilea şi cel mai important titlu al anului, miercuri seara, în faţa unui public entuziast din Guadalajara. Muguruza a revenit de la un break în setul al doilea, câştigând ultimele patru game-uri ale meciului.

Muguruza este prima spaniolă care câştigă titlul de simplu la WTA Finals din istoria acestui eveniment. Fostul număr 1 mondial Arantxa Sanchez Vicario a fost singura jucătoare din Spania care a ajuns în finala WTA Finals, terminând pe locul al doilea, în 1993, după Stefanie Graf.

Fostul număr 1 mondial, Muguruza, este singura jucătoare care a învins-o pe Kontaveit în ultima lună - şi a făcut-o de două ori în această săptămână. Muguruza a pus capăt unei serii de 12 victorii consecutive a estoniencei în faza grupelor competiţiei şi a repetat performanţa în finală. Este pentru a şaptea oară în istoria WTA Finals când adversarele din grupe au avut parte de o revanşă în finală.

A fost o finală perfectă pentru ultimul meci la nivel de turnee al sezonului, întrucât Kontaveit şi Muguruza ocupă primul şi al doilea loc în clasamentul victoriilor pe hard anul acesta, cu 39, respectiv 35 de victorii. Dar Muguruza a reuşit să se impună de această dată într-o oră şi 38 de minute, îmbunătăţindu-şi scorul la 4-2 la general, în faţa lui Kontaveit.

Cu această victorie, Muguruza îşi continuă dominaţia în Mexic, ea mândrindu-se acum cu un record impresionant de 14 victorii şi doar 2 înfrângeri pe pământ mexican de-a lungul carierei sale. La cele mai recente vizite anterioare în această ţară, Muguruza a câştigat două titluri consecutive la Monterrey în 2018 şi 2019.

Muguruza, dublă campioană de Grand Slam, va urca pe locul 3 mondial în următorul clasament de final de sezon. Aceasta va fi cea mai bună clasare a lui Muguruza la final de an de când a terminat anul 2017 pe locul 2 mondial. Kontaveit va atinge o nouă clasare maximă a carierei, respectiv numărul 7 mondial.

„În momentul de faţă mă simt extrem de fericită şi uşurată, pentru că este un turneu la care m-am chinuit la început, apoi am reuşit să joc bine", a declarat Muguruza, în conferinţa de presă de după meci.

"Cred că acum îmi păstrez puţin calmul, pentru că înseamnă foarte mult pentru mine să câştig un turneu atât de mare, mare, mare, mare, în America Latină, aici în Mexic. Cred că este pur şi simplu perfect.

Sunt foarte fericită că mi-am demonstrat încă o dată că pot fi cea mai bună, că pot fi maestra, cum spunem noi în spaniolă. Asta mă pune într-o poziţie foarte bună pentru anul viitor, un clasament bun....Este doar răsplata pentru un an atât de lung. Eu şi echipa mea am muncit din greu. A meritat. Ne arată doar că facem ceea ce trebuie.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici