Munteanu: Petrolul e candidată la titlu, dar nu suntem dispuşi să cedăm puncte

Mijlocaşul echipei FC Braşov, Cătălin Munteanu, a declarat joi, înaintea antrenamentului de dimineaţă, că speră ca braşovenii să înceapă cu dreptul campionatul chiar dacă în prima etapă vor întâlni una dintre candidatele la titlu, şi anume Petrolul Ploieşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

103 afișări
Imaginea articolului Munteanu: Petrolul e candidată la titlu, dar nu suntem dispuşi să cedăm puncte

Munteanu: Petrolul e candidată la titlu, dar nu suntem dispuşi să cedăm puncte (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Este extrem de important să facem din terenul propriu unul pe care se câştigă foarte greu, indiferent de echipa cu care jucăm, aşa că este clar că vom aborda fiecare joc la victorie. E drept că avem un început greu, pentru că în prima etapă va veni la Braşov una dintre echipele care are şanse la titlu, Petrolul Ploieşti, dar nu ne gândim decât la varianta de a aduna puncte. Ştim ce ne aşteaptă, am lucrat cu Răzvan Lucescu şi ştiu că pregăteşte meciurile extrem de bine aşa că e clar că vor veni cu gândul doar la victorie, dar cum am mai spus, nici noi nu suntem dispuşi să cedăm puncte. Ne aşteaptă un sezon extrem de greu în care orice punct adunat va conta, aşa că trebuie să fim foarte atenţi şi concentraţi din prima până în ultima etapă", a spus Munteanu.

Fotbalistul a adăugat că speră ca problema restanţelor faţă de jucători să fie rezolvată cât mai repede pentru a nu se mai ajunge la soluţii extreme cum ar fi refuzul echipei de a intra în cantonament, aşa cum s-a întâmplat înainte de meciul din Cupa Ligii cu Astra. "Partea financiară şi atmosfera de la echipă contează foarte mult şi sper să se rezolve curând ca să nu mai ajungem la situaţii mai delicate. E drept, eu am venit doar în această vară şi nu sunt afectat la jucătorii care au fost sezonul trecut la echipă, dar asta nu înseamnă că nu înţeleg situaţia. Băieţii au dat dovadă de caracter, s-au pregăti foarte bine şi îşi merită drepturile financiare. Am înţeles că în aceste zile situaţia aceasta se va rezolva aşa că acum aşteptăm, pentru ca apoi băieţii să se poată gândi numai la campionat", a afirmat el.

Atacantul Liviu Ganea a declarat că deşi la prima vedere pare că Petrolul este dezavantajată de faptul că joacă joi seara în cupele europene şi ar putea acumula oboseală înaintea partidei de duminică de la Braşov, acest lucru ar putea fi şi un avantaj pentru ploieşteni. "E drept că în primă fază ne putem gândi la oboseala lor, dar pe de altă parte se poate să aibă şi avantajul că sunt deja conectaţi la partidele cu miză. Au mai multe meciuri în picioare şi asta contează destul de mult în startul campionatului. Va fi în mod clar un meci foarte greu, Petrolul este o echipă cu pretenţii care se va bate şi în acest an la titlu. Pornim cu şansa a doua, dar trebuie să ne gândim numai la punctele pe care le avem de câştigat, pentru că trebuie să începem să strângem din prima etapă ca să putem sta ceva mai liniştiţi în retur. Va fi un sezon extrem de greu dar suntem cu toţii conştienţi de acest lucru. Sper ca în aceste zile să se rezolve şi cu salariile neplătite faţă de echipă şi să fie linişte. Amosfera contează enorm şi avem nevoie să fie linişte", a spus Ganea.

Echipa FC Braşov va întâlni formaţia Petrolul Ploieşti, duminică, pe teren propriu, de la ora 21.00, în prima etapă a ediţiei 2014/2015 a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici