Muriel este autorul celui mai rapid gol din istorie reuşit de un jucător de rezervă în Liga Campionilor

  • În ciuda faptului că au fost criticaţi pentru evoluţiile lor recente în echipa naţională a Columbiei, Luis Fernando Muriel şi Duván Zapata par să se schimbe complet atunci când îmbracă tricoul Atalantei.
  • Ambii au stabilit recorduri individuale în remiza, 3-3, cu Young Boys, din Champions League.
573 afișări
Imaginea articolului Muriel este autorul celui mai rapid gol din istorie reuşit de un jucător de rezervă în Liga Campionilor

FOTO La Primicia/Twitter

Fără îndoială, cel mai surprinzător record este cel al lui Muriel. Fostul jucător de la Deportivo Cali a intrat în repriza a doua şi doar câteva secunde mai târziu a închis tabela la 3-3 pe Stadionul Wankdorf, din Berna.

Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS) precizează că performanţa lui Muriel reprezintă un nou record pentru un gol marcat de o rezervă.

Astfel, golul marcat dintr-o lovitură liberă directă, la doar 22 de secunde după ce a intrat pe teren este considerat o performanţă fără precedent în Liga Campionilor, fiind cel mai rapid gol din istorie înscris de un jucător de rezervă.

Cel mai apropiat gol similar a fost cel marcat din lovitură liberă directă de Elson (Stuttgart), împotriva lui Sevilla, pe 20 octombrie 2009, dar Elson a avut nevoie de 4 minute şi 21 de secunde să marcheze, după ce a intrat de pe bancă

Pe de altă parte, Duván Zapata, atacantul Atalantei, care a deschis scorul în Elveţia, a realizat un record personal, golul împotriva lui Young Boys făcându-l să ajungă la şase sezoane consecutive în care a marcat cel puţin zece goluri în competiţiile din Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici