Nadal a câştigat pentru a şaptea oară consecutiv turneul de la Monte Carlo

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, cap de serie numărul unu, a câştigat pentru a şaptea oară consecutiv turneul Masters 1000 de la Monte Carlo, învingându-l în finală, duminică, scor 6-4, 7-5, pe compatriotul său David Ferrer, al patrulea favorit al competiţiei.

22 afișări
Imaginea articolului Nadal a câştigat pentru a şaptea oară consecutiv turneul de la Monte Carlo

Nadal a câştigat pentru a şaptea oară consecutiv turneul de la Monte Carlo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rafael Nadal a înregistrat în meciul cu Ferrer a 37-a sa victorie consecutivă şi a şaptea la rând în finală la Monte Carlo, o performanţă fără precedent. În urmă cu mai mult de un secol, în anii 1880, americanul Richard Sears a câştigat şapte campionate americane consecutiv, însă în acea perioadă deţinătorul titlului se califica direct în finala următoare.

Nadal a câştigat la Monte Carlo al 44-lea titlu din carieră, al 30-lea pe zgură, suprafaţă pe care a pierdut doar şase meciuri din cele 187 disputate de la începutul anului 2005 până în prezent.

Victoria de la Monte Carlo este a 19-a pentru Nadal la un turneu Masters 1000, spaniolul în vârstă de 24 de ani având cu două succese mai mult decât Roger Federer şi Andre Agassi, un record absolut pentru aceste competiţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici