Nadal ameninţă că nu va mai participa la turneul de la Madrid, dacă se va menţine zgura albastră

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a lăsat să se înţeleagă joi, după eliminarea de la Madrid în faza optimilor de finală, că în 2013 în calendarul său va fi un turneu mai puţin, în cazul în care conducerea competiţiei va insista să se joace în continuare pe zgură albastră.

389 afișări
Imaginea articolului Nadal ameninţă că nu va mai participa la turneul de la Madrid, dacă se va menţine zgura albastră

Rafael Nadal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am încercat să mă pregătesc în cel mai bun mod posibil pentru acest turneu. Nu am fost suficient de bun pentru a mă adapta pe acest teren. Dacă lucrurile vor continua astfel, va fi trist. Însă anul viitor va fi un turneu mai puţin în calendarul meu. Dacă aţi face turneul de la Cincinnati pe zgură înainte de US Open credeţi că oamenii vor fi fericiţi? Aici situaţia este la fel", a spus Nadal, locul doi mondial.

Omul de afaceri român Ion Ţiriac, directorul turneului madrilen, a obţinut în acest an acceptul ATP ca zgura de pe terenurile de la Madrid să fie albastră, justificându-şi dorinţa prin faptul că această culoare conferi un confort vizual mai bun spectatorilor.

Această iniţiativă a fost criticată, încă dinainte de începerea turneului, de majoirtatea celor mai buni jucători din lume. Aceştia s-au declarat nemulţumiţi de faptul că nu li s-a cerut părerea.

În special Nadal s-a declarat adeptul zgurei tradiţionale, plângându-se că schimbarea de culoare a intervenit cu câteva săptămâni înainte de începerea turneului de la Roland-Garros.

De la începutul săptămânii, criticile nu au încetat.

Marţi, după primul său meci, numărul 1 mondial Novak Djokovici s-a plâns că acesta "nu este tenis" şi s-a întrebat dacă nu ar trebui cumva să joace în "ghete de fotbal".

Rafael Nadal, locul 2 ATP şi cap de serie numărul 2, a fost eliminat, joi, în optimile de finală ale turneului de 1.000 de puncte de la Madrid, de către conaţionalul său Fernado Verdasco (19 ATP şi cap de serie numărul 15). Verdasco s-a impus cu scorul de 6-3, 3-6, 7-5.

Înfrângerea din partida cu Verdasco este prima pe zgură din acest an pentru Nadal, care a câştigat două turnee pe această suprafaţă, Monte Carlo şi Barcelona.

Nadal a fost finalist anul trecut la competiţia organizată de Ion Ţiriac, după ce în 2010 şi 2005 reuşise să câştige turneul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici