Nadia Comăneci a donat numărul de concurs de la Montreal, 73, Muzeului Olimpic de la Lausanne - FOTO

Fosta gimnastă Nadia Comăneci a donat Muzeului Olimpic de la Lausanne pânza pe care a fost imprimat numărul său de concurs la Jocurile Olimpice de la Montreal, 73, unde a obţinut prima notă de 10 din istoria acestui sport, informează dailyjournal.net.

264 afișări
Imaginea articolului Nadia Comăneci a donat numărul de concurs de la Montreal, 73, Muzeului Olimpic de la Lausanne - FOTO

Nadia Comăneci a donat numărul de concurs de la Montreal, 73, Muzeului Olimpic de la Lausanne

La Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, Nadia Comăneci a obţinut prima notă de 10 din istoria acestui sport, dar şi trei medalii de aur.

"Nu este un loc mai bun unde să expun numărul pe care l-am purtat la Montreal", a spus Nadia Comăneci.

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, i-a transmis Nadiei Comăneci că ediţia din 1976 a Jocurilor Olimpice a fost a ei. "Jocurile de la Montreal au fost jocurile tale, ţi-ai pus amprenta pe ele pentru totdeauna", a completat Bach.

Sursa citată a găsit următoarele semnificaţii ale numărului 73 pe care Nadia Comăneci l-a purtat la Jocurile Olimpice: 7 a reprezentat cele şapte note de 10 obţinute la Montreal, 3 a fost numărul de medalii de aur cucerite, iar 7+3 însumează 10.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici