Nadia Comăneci, despre scandalul abuzurilor sexuale asupra sportivilor americani: Gimnastica din SUA trebuie să se schimbe drastic

Nadia Comăneci spune că gimnastica din Statele Unite trebuie să aibă parte de "schimbări drastice" după scandalul în care a fost implicată de către fostul medic al lotului, condamnat pentru abuz sexual asupra sportivilor.

1000 afișări
Imaginea articolului Nadia Comăneci, despre scandalul abuzurilor sexuale asupra sportivilor americani: Gimnastica din SUA trebuie să se schimbe drastic

Nadia Comăneci, despre scandalul abuzurilor sexuale asupra sportivilor americani: Gimnastica din SUA trebuie să se schimbe drastic

Campioanele olimpice Simone Biles şi Aly Raisman au acuzat Federaţia de Gimnastică şi Comitetul Olimpic din S.U.A. că ani de zile au refuzat să reacţioneze la plângerile sportivilor. Consiliul de Gimnastică al SUA a demisionat săptămâna trecută sub presiunea USOC, iar acum au loc investigaţii în interiorul ambelor organizaţii.

"Sunt necesare schimbări drastice în gimnastica din Statele Unite, iar regulile trebuie să fie puse în aplicare pentru siguranţa tuturor sportivilor.", a spus Comăneci, conform Reuters.

Nadia Comaneci spune că vorbeşte din afara fenomenului, fiind o persoană pe care o preocupă siguranţa copiilor.

"Nu pot decât să spun că este nevoie de o schimbare, o schimbare care prioritizează mai întâi siguranţa copiilor", a declarat Comăneci, de nouă ori medaliată la Jocurile Olimpice.

Doctorul Larry Nassar, în vârstă de 54 de ani, a fost condamnat săptămâna trecută la 175 de ani de închisoare pentru abuz sexual asupra gimnastelor din lotul Statelor Unite şi va trebui să facă faţă altor acuzaţii de acest fel, în această săptămână, tot la tribunalul din Michigan.

"Îmi pare atât de rău pentru femeile care au fost abuzate şi le admir curajul de a vorbi. Este important ca toţi cei care au fost abuzaţi de Nassar să obţină dreptatea şi tot sprijinul de care au nevoie. Părinţii ar trebui să ştie că în orice moment copiii lor sunt în siguranţă în orice mediu sportiv", a mai spus spus Comaneci, prima gimnastă medaliată cu 10 în istoria Jocurilor Olimpice, în 1976 la Montreal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici